Rimpels behandelen Utrecht

Rimpels


Op zoek naar een mooie en natuurlijke manier om ouder te worden? Wij bieden verschillende effectieve opties! 

Maak een afspraak

Kom langs voor een vrijblijvende intake
Huidverjonging Utrecht

Het lichaam maakt vanaf het 25e levensjaar steeds minder collageen aan. Samen met andere interne en externe factoren kan dit leiden tot verschillende uitingen van huidveroudering. De meest bekende vormen van huidveroudering zijn rimpels en huidverslapping. Maar er zijn veel meer factoren die onze huid ouder laten ogen. Zoals pigmentvlekken, roodheid, grove poriën en een doffe huid. Op een effectieve, maar natuurlijke manier kunnen wij de huid een handje helpen. Wij bieden de volgende behandelingen voor huidverjonging aan:

Oorzaken

Interne factoren:

 • Genen. Het is erfelijk bepaald hoe we ouder worden. Dit heeft ook invloed op de manier waarop onze huid verouderd.
 • Hormonen. Ons lichaam maakt verschillende hormonen aan die elk weer invloed hebben op andere mechanismen in ons lichaam. Oestrogeen en progesteron spelen een rol bij het ontstaan van nieuw collageen en het behoudt van bestaand collageen. Tijdens de menopauze veranderd onze hormoonhuishouding en de hoeveelheden aan oestrogenen en progesteron dalen. Het is daarom niet gek dat we een sterke mate van huidveroudering kunnen merken in de overgang.

Externe factoren: 

 • UV-straling. Eén van de meest bekende oorzaken van huidveroudering en het ontstaan van rimpels is de zon. Zonlicht bestaat uit onder andere UVA, UVB en UVC.
 • UVA dringt door de wolken en glas heen en komt het diepst in de huid terecht. Het beschadigd cellen en zorgt daarmee ook het meest voor huidveroudering. Je krijgt er een bruine kleur van maar ddit trekt snel weer weg.
 • UVB wordt wel tegengehouden door wolken en glas en zorgt ervoor dat de huid een bruine kleur krijgt. Deze kleur blijft langer hangen en werkt als een natuurlijk beschermingsmechanisme. UVB zet de huid wel aan tot het aanmaken van vitamine D.
 • UVC is het gevaarlijkst van de drie, maar wordt tegengehouden door de ozonlaag.
 • In sigaretten zitten stoffen verwerkt die collageen en elastine afbreken. Hierdoor wordt de huid zichtbaar slapper, doffer en sneller ouder.
 • Alcohol
 • Stress
Rimpels behandelen Utrecht

Thuisadviezen

 • Iedereen verouderd op een andere manier en dat heeft alles te maken met bovenstaande factoren. Wanneer producten en behandelingen worden ingezet om rimpels te verminderen is het van belang dat een ongunstige leefstijl ook wordt aangepast. Wanneer roken, alcohol en veel inname van suiker door wordt gezet tijdens huidverjongende behandelingen kan het resultaat tegenvallen of langer op zich laten wachten.
 • Dagelijks beschermen tegen UV straling. Ook ’s winters mag de SPF niet ontbreken in de huidverzorgingsroutine. UVA is altijd aanwezig en zorgt het meest voor schade en veroudering. Daarnaast dringt blauw licht vanuit onze elektronische apparatuur ook door tot in de diepere huidlagen. Wees er dus van bewust om een breedspectrum SPF te gebruiken. Onze SPF producten bevatten allen deze range aan bescherming.
 • Antioxidanten en actieve werkstoffen in cosmeceuticals. 
Cosmetisch arts Utrecht

Op naar een gave huid! 

Ben je benieuwd wat we voor jouw huid kunnen betekenen? Kom dan bij ons langs voor een vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten.

Maak een afspraak


Kom langs voor een gratis en vrijblijvende intake