cellulite behandelen Utrecht

Cellulite

Een hobbelige huidstructuur gepaard met putjes en kuiltjes. Deze huidaandoening is beter bekend als een sinaasappelhuid en komt veel voor.

Maak een afspraak

Kom langs voor een vrijblijvende intake
cellulite behandelen Utrecht

Bijna alle vrouwen hebben last van cellulite, namelijk 90%. Bij 2% van de mannen komt deze aandoening voor. Ondanks dat er niet zomaar een oplossing is voor cellulite zijn er wel methoden om cosmetisch beeld te verminderen.

Wij bieden de volgende optie aan om cellulite te behandelen:

 • Bindweefselmassage
 • Skinboosters

Oorzaken

  Cellulite heeft te maken met de hoeveelheid vetcellen onder de huid. Wanneer deze toenemen heeft dit gevolgen voor verschillende weefselstructuren. Ten eerste vernauwen de bloedvaten waardoor nieuw zuurstofrijk bloed moeilijker naar de weefsels kunnen worden getransporteerd en afvalstoffen niet kunnen worden afgevoerd. Ten tweede nemen vetcellen hierdoor steeds meer vet op en worden bestaande vetcellen groter in omvang. Dit heeft weer tot gevolg dat de vetcellen tegen de  bindweefselstructuren om de vetcellen heen duwen en de huid hierdoor hobbelig en bobbelig oogt.

  Er zijn verschillende oorzaken te koppelen aan het ontstaan van cellulite. Denk bijvoorbeeld aan genen, ongezonde leefstijl, onvoldoende voeding en hormonale invloeden.

  Tot slot worden cellulitis en cellulite worden vaak door elkaar gehaald maar dit zijn niet dezelfde aandoeningen. Cellulitis is een bacteriële infectie van het onderhuids bindweefsel. De huid zal vurig rood ogen en warm aanvoelen, het verschil tussen de gezonde en de aangedane huid is hierbij goed zichtbaar. Wanneer er spraken is van cellulitis is medische hulp noodzakelijk en moet er een arts worden geraadpleegd.

cellulite behandelen Utrecht

Thuisadviezen

 • Nuttig dagelijks een gezond dieet. Koffie, thee, alcohol, toegevoegde suiker en bewerkt voedsel hebben een negatief effect op veel lichaamsfuncties. Deze voedingsbronnen kunnen beter worden vermeden omdat de afvalstoffen hiervan moeilijk kunnen worden afgevoerd. Door bovenstaande voedingsmiddelen niet te nuttigen wordt de lever ontlast. 
 • Beweeg voldoende. Door te bewegen wordt de bloed toe- en afvoer gestimuleerd.
 • Drink voldoende water.
 • Wanneer cellulite een hormonale oorzaak heeft is het nuttig om te kijken of dit anders kan, denk bijvoorbeeld aan de pil of andere medicatie. Raadpleeg hierbij een arts. 

Huidverzorging

  • Er is huidverzorging speciaal ontwikkeld voor de cellulite huid. Dit is de Aesthetic Dermal Daily Care Cellutrix®. Deze zetten wij in samen met de RRS HA Cellutrix® Skinbooster. Beide bevatten onder andere cafeïne, Fucus Vesiculosus, vitamine A en E. Allen zijn ingrediënten om de stofwisseling te bevorderen, de elasticiteit te verbeteren en de huid te ontgiften.
Behandeling cellulite Utrecht

Op naar een gave huid! 

Heb je last van cellulite of wil je hier meer over weten? Maak dan eenvoudig een afspraak voor een gratis intake met huidanalyse en kom te weten welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid.

Maak een afspraak


Kom langs voor een gratis en vrijblijvende intake