Couperose voor en na


Couperose 

Heb jij last van couperose of diffuse roodheid? Dit kan erg vervelend zijn! Couperose of diffuse roodheid kan eenvoudig en snel worden verwijderd door middel van de laser of IPL-flitslamp. Onze ervaren huidtherapeuten werken veilig en effectief met de beste lasers. 

  Couperose of diffuse roodheid zijn gesprongen haarvaatjes die worden veroorzaakt door zonschade of huidveroudering maar kunnen ook erfelijk zijn bepaald. Vaak komt couperose voor op het gelaat, decolleté en/of de hals. De vaatjes zijn niet zinvol omdat ze weinig zuurstofrijk bloed bevatten. Voor het lichaam zijn deze vaatjes dus niet meer van nut, echter kan couperose soms als cosmetisch storend worden ervaren. Couperose of diffuse roodheid kunnen wij uitstekend behandelen met de Nd:YAG laser en de IPL-flitslamp. 

Om roodheden zo goed mogelijk te behandelen, vindt er eerst een vrijblijvend intakegesprek plaats waarbij de huidtherapeut bekijkt van welk type roodheid er sprake is en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. 


Maak een afspraakKom langs voor een gratis en vrijblijvende intake couperose
Hannelore Zwitserlood

Wow, wat ben ik blij dat ik deze kliniek heb ontdekt! Na vier behandelingen ziet mijn huid er zoveel beter, rustiger en gelijkmatiger uit.

Hannelore Zwitserlood
Huidtherapie Utrecht Van Dinteren Clinics

Indicaties

 • Couperose
 • Diffuse roodheid 
 • Rosacea 
 • Neavus flammeus (wijnvlek)
 • Venous lake (bloedblaasje op de lip)
 • Cherry angiomas (kersenwratjes)
 • Rode- en blauwebeenvaatjes
 • Poikiloderma van civatte (verkleuring in de hals)
Laser ontharen Utrecht

De behandeling

  De Nd:YAG laser wordt toegepast bij beenvaatjes en couperose waarbij de vaatjes duidelijk zichtbaar zijn. De IPL-behandeling wordt toegepast bij de behandeling van wijnvlekken, rosacea en zonschade. Bij het behandelen van bloedvaatjes wordt laserlicht of IPL in een fractie van een seconde geabsorbeerd door het hemoglobine in het bloed en daar omgezet in warmte. Deze warmte verhit het bloedvat waardoor deze coaguleert, zonder het omliggende weefsel schade toe te brengen.

  Tijdens de behandeling werken wij met een koelsysteem verwerkt in de behandelkop van de laser. Hiermee wordt tijdens het behandelen de huid direct gekoeld om de behandeling aangenamer te maken. De behandeling voelt als speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kan de huid rood zijn van kleur en licht gezwollen. Dit kan enkele uren tot enkele dagen aanwezig zijn. Dit is afhankelijk van de dikte van de bloedvaatjes en het herstelvermogen van de huid. Direct na de behandeling is er nog geen resultaat zichtbaar. Het lichaam heeft gemiddeld vier weken nodig om de behandelde vaatjes af te breken en af te voeren.

  Voor het beste resultaat zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. De huidtherapeut zal tijdens het intakegesprek aangeven hoeveel behandelingen voor jou van toepassing zijn voor het beste resultaat. Gemiddeld ligt het aantal behandelingen tussen de 3 á 5 behandelingen. 

Lees hier meer informatie over de flitslamp of laser die we gebruiken voor het behandelen van diffuse roodheid of couperose: IPL-flitslamp en Nd:YAG-laser

Adviezen

 • Het is belangrijk om vier weken voorafgaand aan de behandeling de zon te vermijden en de huid te beschermen met een factor 50.
 • Onstaan er korstjes? Dan is het belangrijk dat je hier niet aan krabt of pulkt, dit kan namelijk leiden tot littekenvorming. 
 • Om een optimaal resultaat te behalen adviseren wij om een sterke doorbloeding van de huid te vermijden. Dit doet je door de eerste week niet intensief te sporten, stomen, masseren, scrubben, in de sauna te gaan en geen warm bad of douche te nemen.
Gave huid

Vernieuwend bedrijf, modern, professioneel en laagdrempelig met een persoonlijke sfeer. Ik ben erg tevreden, ook met de fijne producten!

Maartje
Mariska van Dinteren huidtherapeut en zorgethicus

Op naar een gave huid! 

Het hebben van roodheden kan soms storend zijn. Loop er daarom niet langer mee rond! Maak eenvoudig een afspraak voor een gratis intake met huidanalyse en kom te weten hoe jij die gave, stralende huid weer terug krijgt.