Couperose behandelen Utrecht

Couperose

Couperose is een onschuldige huidaandoening maar kan als cosmetisch storend worden ervaren. Eenmaal als de vaatjes er zijn, gaan deze niet meer uit zichzelf weg. Een behandeling kan hierom een uitkomst zijn.

Maak een afspraak

Kom langs voor een vrijblijvende intake
Couperose behandelen Utrecht

Couperose wordt gekenmerkt door gesprongen vaatjes op de neus, wangen en kin. Deze zijn rood of blauw van kleur. Omdat deze vaten geen functie hebben (ze voeren geen zuurstofrijk bloed meer af) is het veilig om deze vaatjes te behandelen. Wanneer er sprake is van couperose zijn de vaatwanden verslapt. De vaten verwijden en het bloed blijft stilstaan. Couperose is vaak genetisch bepaald. Er zijn ook verschillende externe factoren die voor de vorming van couperose kunnen zorgen. Dit zijn bijvoorbeeld: overmatige zonblootstelling, alcoholgebruik, roken, zwangerschap, bepaalde medicatie, trauma en temperatuurverschillen. 

Om couperose te behandelen kun je kiezen uit de volgende behandelingen:

Hannelore Zwitserlood

Wow, wat ben ik blij dat ik deze kliniek heb ontdekt! Na vier behandelingen ziet mijn huid er zoveel beter, rustiger en gelijkmatiger uit.

Hannelore Zwitserlood
Couperose behandelen Utrecht

De behandeling

Voorafgaande aan de couperosebehandeling vindt er een vrijblijvend intake gesprek plaats met de huidtherapeut. Hierbij wordt gekeken of je aanmerking komt de de laserbehandeling en wordt besproken hoe de behandeling in zijn werk gaat. Zodra er een behandelplan is opgesteld kan de behandeling beginnen. De laserpulsen zijn sterk geconcentreerde lichtbundels die de huid binnen dringen. Dit geeft het gevoel alsof er een elastiekje tegen de huid tikt. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van een speciaal koelsysteem. Dit geeft een licht verdovend effect wat de behandeling aangenamer maakt. Om de ogen tegen de laserpulsen te beschermen wordt er gebruik gemaakt van een laserbril om de ogen af te dekken.

De Nd:YAG laser en de IPL-flitslamp absorberen oxyhemoglobine (de rode kleur) in de huid. De warmte die hierbij vrij komt zorgt ervoor dat de vaatwanden naar elkaar toe smelten. Wij noemen dit ook wel coaguleren. Het lichaam ruimt in de weken na de behandeling het gecoaguleerde bloed zelf op met als resultaat het verwijderen of verminderen van de vaten.

IPL voor- en na

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid rood, warm en gevoelig zijn. Dit zijn gewenste huidreacties en kunnen enkele uren aanhouden. Na de behandeling mag de huid worden gecamoufleerd met een minerale make-up, zoals onze make-up van Colorescience. 

Aanbevolen wordt om 48 uur externe warmtebronnen te vermijden, denk hierbij aan een hete douche, intensief sporten, sauna of zwembad. Ook intensief sporten wordt in deze tijd afgeraden want al deze factoren zorgen voor het uitzetten van de bloedvaten.

Colorescience te koop bij Van Dinteren Clinics in Utrecht

Huidverzorging

    • Behandel de huid met beleid. Een scrub met een korrel kan snel meer kwaad doen, dan goed. Milde, hydraterende en herstellende producten zijn geschikter voor dit huidtype. Een chemische exfoliant zoals een salicyl- of glycolzuur is het meest ideaal om dode huidcellen te verwijderen.
    • Gebruik dagelijks een zonbescherming van minimaal SPF 30. Het is belangrijk om de huid goed te beschermen tegen UV-licht, ook om toekomstige beschadigingen te voorkomen.
    • Wil je graag de huid camoufleren met een foundation? Gebruik dan een minerale make up, denk bijvoorbeeld aan de producten van Colorescience. Deze camouflageproducten sluiten de huid niet af, voedt en versterkt de huid. Daarnaast zijn ze uitstekend in te zetten na behandelingen. De Sunforgettable® Total Protection™ Tint Du Soleil SPF 30 is in te zetten voor een egale teint en geeft een lichte dekking. Zoek je naar net iets meer? De All Calm™ Clinical Redness Corrector SPF 50 De All Calm is specifiek in te zetten om roodheden op een natuurlijke manier te neutraliseren.
Gave huid

Vernieuwend bedrijf, modern, professioneel en laagdrempelig met een persoonlijke sfeer. Ik ben erg tevreden, ook met de fijne producten!

Maartje
Mariska van Dinteren huidtherapeut en zorgethicus

Op naar een gave huid! 

Het hebben van roodheden kan soms storend zijn. Loop er daarom niet langer mee rond! Maak eenvoudig een afspraak voor een gratis intake met huidanalyse en kom te weten hoe jij die gave, stralende huid weer terug krijgt. 

Maak een afspraak Kom langs voor een gratis en vrijblijvende intake