Nd:YAG laser Utrecht

Nd:YAG laser

Deze laser is voor veel verschillende indicaties inzetbaar. Heb je last van ontsierende vaatjes in het gelaat, gesprongen beenvaten of overbeharing? Dan kan deze laser een veilige en effectieve uitkomst bieden!


Maak een afspraak

Kom langs voor een gratis en vrijblijvende intake
Laser ontharen Utrecht

Indicaties

De beste huidkliniek van Utrecht

De behandeling

Voorafgaande aan de behandeling vindt er een vrijblijvend intake gesprek plaats met de huidtherapeut. Hierbij wordt gekeken of je aanmerking komt de de laserbehandeling en wordt besproken hoe de behandeling in zijn werk gaat. Zodra er een behandelplan is opgesteld kan de behandeling beginnen. Tijdens de behandeling wordt eerst de huid schoon gemaakt waarna het behandeld gebied samen wordt afgetekend met een wit huidpotlood. De laserpulsen zijn sterk geconcentreerde lichtbundels die de huid binnen dringen. Dit geeft het gevoel alsof er een elastiekje tegen de huid tikt. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van een speciaal koelsysteem. Dit geeft een licht verdovend effect wat de behandeling aangenamer maakt. Om de ogen tegen de laserpulsen te beschermen wordt er gebruik gemaakt van een laserbril om de ogen af te dekken.

Couperose behandelen Utrecht

Wat gebeurt er in de huid?

Couperose
Couperose is een verzamelnaam voor meerdere uitgezette haarvaatjes. Deze zijn onschuldig maar kunnen als cosmetisch storend zijn. De Nd:YAG laser absorbeert de oxyhemoglobine (de rode kleur) in de huid. De warmte die hierbij vrij komt zorgt ervoor dat de vaatwanden naar elkaar toe smelten. Dit wordt coagulatie genoemd. Het lichaam ruimt in de weken na de behandeling het gecoaguleerde bloed zelf op met als resultaat het verwijderen of verminderen van de vaten.

Beenvaten behandelen laser Utrecht


Beenvaten
Oppervlakkige vaten op de benen worden middels dezelfde methode als couperose behandeld. Bij de behandeling van beenvaten wordt laserlicht in een fractie van een seconde geabsorbeerd door het hemoglobine in het bloed en daar omgezet in warmte. Deze warmte verhit het bloedvat waardoor deze coaguleert, zonder het omliggende weefsel schade toe te brengen. Tijdens de  behandeling werken wij met een koelsysteem welke verwerkt is in de behandelkop van de laser. Hiermee wordt tijdens het behandelen de huid direct gekoeld om de behandeling aangenamer te maken. De behandeling voelt als speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kan de huid rood zijn van kleur en licht gezwollen. De herstelperiode kan van enkele dagen tot weken duren. Dit is afhankelijk van de dikte van de bloedvaatjes en het herstelvermogen van de huid. Krab of pulk niet aan de korstjes, dit kan tot littekenvorming leiden. Direct na de behandeling is er nog geen resultaat zichtbaar. Het lichaam heeft gemiddeld 10 weken nodig om de behandelde vaatjes af te breken en af te voeren. Voor het beste resultaat zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. De huidtherapeut zal tijdens het intakegesprek aangeven hoeveel behandelingen voor jou van toepassing zijn voor het beste resultaat. Gemiddeld ligt het aantal behandelingen tussen de 3 á 5 behandelingen.

Laser ontharen Utrecht


Laser ontharen
De Nd:YAG laser heeft een golflengte van 1064 nm. Dit betekend dat het laserlicht zich niet focust op het melanine (pigment) in de haarfollikel, maar op de oxyhemoglobine (rode kleur in de bloedvaten). Elke haar krijgt voeding uit de kleine bloedvaten die dieper gelegen zitten in de huid. Wanneer we deze bloedvaten behandelen met de Nd:YAG laser krijgt een haar geen voedingstoffen meer en groeit deze niet meer terug. Deze methode is veilig in te zetten bij donkerdere huidtypes omdat de laser zijn warmte afgeeft aan de vaten en niet aan het pigment van de huid.

Laser ontharen Utrecht

Na de behandeling 

Direct na de behandeling kan de huid rood, warm en gevoelig zijn. Dit zijn gewenste huidreacties en kunnen enkele uren aanhouden.

Wanneer de Nd:YAG laser wordt ingezet bij de behandeling van beenvaten kan dit eerst zorgen voor een donkerverkleuring van de vaten. Dit is een normale en gewenste huidreactie die na enige tijd weer verdwijnt. Na de behandeling mag de huid worden gecamoufleerd met een minerale make-up, zoals onze make-up van Colorescience. 

Aanbevolen wordt om 48 uur externe warmtebronnen te vermijden, denk hierbij aan een hete douche, intensief sporten, sauna of zwembad. Ook intensief sporten wordt in deze tijd afgeraden want al deze factoren zorgen voor het uitzetten van de bloedvaten.

Anne-Marie Rozing Q-music

Het resultaat na de laserbehandelingen is goed te zien, ik ben er dan ook ontzettend blij mee!

Anne-Marie Rozing
Herstellende creme voor na de laserbehandeling

Thuisadviezen

Is de huid bij thuis komst nog erg warm? Koel dan het behandeld gebied met een koude washand. Twijfel je over de huidreactie? Neem dan altijd contact met ons op.

Wanneer de huid van nature gevoelig is, adviseren we na de behandeling de SkinTech IPLase crème. Dit is een effectieve crème die die huid kalmeert, herstelt en roodheid doet verminderen. 

De beste huidverzorging

Op naar een gave huid! 

Maak eenvoudig een afspraak via het online afsprakensysteem of klik op de volgende links voor meer informatie over: beenvaten, couperose/diffuse roodheid of laser ontharen.

Maak een afspraak


Kom langs voor een gratis en vrijblijvende intake