Nd:YAG laser Utrecht

Nd:YAG laser

Deze laser is voor veel verschillende indicaties inzetbaar. Heb je last van ontsierende vaatjes in het gelaat, gesprongen beenvaten of overbeharing? Dan kan deze laser een veilige en effectieve uitkomst bieden!


De beste huidkliniek van Utrecht

De behandeling

Voorafgaande aan de behandeling vindt er een vrijblijvend intake gesprek plaats met de huidtherapeut. Hierbij wordt gekeken of je aanmerking komt de de laserbehandeling en wordt besproken hoe de behandeling in zijn werk gaat. Zodra er een behandelplan is opgesteld kan de behandeling beginnen. Tijdens de behandeling wordt eerst de huid schoon gemaakt waarna het behandeld gebied samen wordt afgetekend met een wit huidpotlood. De laserpulsen zijn sterk geconcentreerde lichtbundels die de huid binnen dringen. Dit geeft het gevoel alsof er een elastiekje tegen de huid tikt. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van een speciaal koelsysteem. Dit geeft een licht verdoven effect wat de behandeling aangenamer maakt. Om de ogen tegen de laserpulsen te beschermen wordt er gebruik gemaakt van een laserbril om de ogen af te dekken.

Couperose behandelen Utrecht

Wat gebeurt er in de huid?

Couperose
Couperose is een verzamelnaam voor meerdere uitgezette haarvaatjes. Deze zijn onschuldig maar kunnen als cosmetisch storend zijn. De Nd:YAG laser absorbeert de oxyhemoglobine (de rode kleur) in de huid. De warmte die hierbij vrij komt zorgt ervoor dat de vaatwanden naar elkaar toe smelten. Wij noemen dit ook wel coaguleren. Het lichaam ruimt in de weken na de behandeling het gecoaguleerde bloed zelf op met als resultaat het verwijderen of verminderen van de vaten.

Beenvaten behandelen laser Utrecht


Beenvaten
Oppervlakkige vaten op de benen worden middels dezelfde methode als couperose behandeld. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door de rode kleur in het bloed waardoor het vat samen smelt. Het lichaam ruimt het lege vat op met als resultaat een egale huid op de benen.

Laser ontharen Utrecht


Laser ontharen
De Nd:YAG laser heeft een golflengte van 1064 nm. Dit betekend dat het laserlicht zich niet focust op het melanine (pigment) in de haarfollikel, maar op de oxyhemoglobine (rode kleur in de bloedvaten). Elke haar krijgt voeding uit de kleine bloedvaten die dieper gelegen zitten in de huid. Wanneer we deze bloedvaten behandelen met de Nd:YAG laser krijgt een haar geen voedingstoffen meer en groeit deze niet meer terug. Deze methode is veilig in te zetten bij donkerdere huidtypes omdat de laser zijn warmte afgeeft aan de vaten en niet aan het pigment van de huid.

Laser ontharen Utrecht

Na de behandeling 

Direct na de behandeling kan de huid rood, warm en gevoelig zijn. Dit zijn gewenste huidreacties en kunnen enkele uren aanhouden.

Wanneer de Nd:YAG laser wordt ingezet bij de behandeling van beenvaten kan dit eerst zorgen voor een donkerverkleuring van de vaten. Ook dit is een normale en gewenste huidreactie die na enige tijd weer verdwijnt. Na de behandeling mag de huid worden gecamoufleerd met een minerale make-up, zoals onze make-up van Colorescience. 

Aanbevolen wordt om 48 uur externe warmtebronnen te vermijden, denk hierbij aan een hete douche, intensief sporten, sauna of zwembad. Ook intensief sporten wordt in deze tijd afgeraden want al deze factoren zorgen voor het uitzetten van de bloedvaten.

Anne-Marie Rozing Q-music

Het resultaat na de laserbehandelingen is goed te zien, ik ben er dan ook ontzettend blij mee!

Anne-Marie Rozing
Herstellende creme voor na de laserbehandeling

Thuisadviezen

Is de huid bij thuis komst nog erg warm? Koel dan het behandeld gebied met een koude washand. Twijfel je over de huidreactie? Neem dan altijd contact met ons op.

Wanneer de huid van nature gevoelig is, adviseren we na de behandeling de SkinTech IPLase crème. Dit is een effectieve crème die die huid kalmeert, herstelt en roodheid doet verminderen. 

Klik op de volgende links voor meer informatie: beenvaten, couperose/diffuse roodheid en laser ontharen