Acnebehandeling resultaten Van Dinteren Clinics


Acne

Het hebben van onzuiverheden kan je onzeker maken, bovendien kan het ook pijnlijk zijn. Gelukkig zijn er behandelingen en huidverzorgingsproducten die acne kunnen verminderen. Mits je de juiste behandelingen ondergaat en de behandeling thuis ondersteund met de juiste producten.

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de mens en kom veelal voor in de puberteit, maar kan ook bij volwassenen aanwezig zijn. Acne wordt veroorzaakt door een ontsteking van de talgklierfollikel. Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol, zoals hormonale schommelingen, stress en voeding. Een overmatige talgproductie en oude huidcellen zorgen voor verstopte poriën waardoor het talg niet gelijkmatig afvloeien. 

Als hier vervolgens Propionibacterium Acnes bacterie bijkomt ontstaat een ontsteking waarbij je spreekt over acne ofwel ontstoken verstopte poriën. Het resultaat van de overmatige talgproductie wordt door veel mensen als een belemmering in het dagelijks functioneren gezien.

Behandeling Acnetherapie bij Van Dinteren Clinics

Veel behandelde acnesoorten 

 • Acne vulgaris (jeugdpuistjes)
 • Acne tarda (postadolescente acne)
 • Acné excoriée des jeunes filles (acne door krabben)
 • Acne comedonica (veel mee-eters)
 • Hidradenitis suppurativa (puistjes op plaatsen zoals in de oksels, liezen en billen)

De behandeling

Een acne behandeling bestaat vaak uit een dieptereiniging in combinatie met een chemische peeling. Het doel van de behandeling is om de huid in balans te brengen waardoor ontstekingen verminderen en littekenvorming wordt voorkomen. Bij de dieptereiniging worden mee-eters, talg ophopingen, gerstekorrels en puistjes verwijderd. De salicylzuurpeeling wordt meestal toegepast bij een acne behandeling. Salicylzuur heeft een vetoplossend vermogen. Het dringt tot diep door in de poriën, waar het alle opgehoopte talg direct oplost. Dé perfecte oplossingen bij acne en mee-eters! Daarnaast werkt salicylzuur ontstekingsremmend, verzachtend, werkt het goed tegen zwelling en vermindert het roodheid. Salicylzuur kan de ontsteking van rode en pijnlijke puistjes verminderen door het genezingsproces te versnellen.

Acne behandelingen worden in combinatie uitgevoerd met huidverzorgingsproducten voor thuis. Het resultaat blijft langer aanwezig als je goede thuisproducten gebruikt om het resultaat te behouden. Afhankelijk van de ernst van de acne kan worden aanbevolen om af en toe een 'touch up' peel te doen om een eventuele terugval te voorkomen.

Blij en tevreden klant Van Dinteren Clinics

Heel prettig geholpen door Mariska. Door haar expertise ziet mijn huid er veel rustiger uit. De producten die ze aanraadt werken goed. Ik ben zeer tevreden!

Lotte

Huidverzorgingsproducten acnegevoelige huid 

Resultaten acnetherapie

 • Een gavere huid door minder ontstekingen en roodheid 
 • Littekens en donkere vlekjes verminderen
 • Je huid huid oogt frisser
 • Na een aantal acnebehandelingen ziet je huid er stralender uit en zo voel je je dan ook
Acnetherapie Van Dinteren Clinics

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid nog enige tijd rood zijn. Gemiddeld zal 24 uur na de behandeling de huid gaan vervellen. Tussen dag 3 en 5 na de behandeling zal de huid het meest schilferen. Na de behandeling is de huid de eerste 6-8 weken gevoeliger voor zonlicht. Daarom is het van belang om de voorgeschreven verzorgingsproducten te gebruiken waaronder een hoge beschermingsfactor. 

Adviezen

 • Druk de puistjes niet zelf uit, maar laat dit doen door een professional. Veelal druk je zelf het talg niet alleen naar buiten maar ook in de huid. Hierdoor is de kans vrij groot dat er een nieuwe ontsteking ontstaat en vergroot je het risico op een litteken. 
 • Zonlicht helpt niet! Het kan soms lijken alsof zonlicht een acne gevoelige huid iets verbeterd. Doordat je huid bruiner wordt lijkt de acne minder op te vallen. Echter, wordt de huid dikker van UV-straling waardoor er juist eerder ontstekingen ontstaan. Mijd daarom de zon en smeer je altijd in met een SPF 30 of 50.
 • Exfoliëer je huid 1 á 2 keer per week. Doordat je huid gevoelig is voor de aanmaak van puistjes scheidt deze meer huidcellen af. Dode huidcellen kunnen poriën gemakkelijk verstoppen en zo ontstaan er onzuiverheden. Vraag de huidtherapeut welke exfoliant het meest geschikt is voor jouw huid!  
 • Praat erover als je merkt dat je door de acne onzeker bent, je schaamt of sombere gevoelens ervaart. Je kan er altijd over praten met de huidtherapeut, langs het spreekuur van de huisarts gaan of misschien is het fijn om er gewoon over te praten met iemand die je kent.


Laser ontharen mannen Utrecht

Superfijne service, goede adviezen en een gezellig tijd gehad!

Kennan

Kosten en vergoeding zorgverzekering

Acnebehandeling € 95,-

Wist jij dat een acnebehandeling vaak in aanmerking komt voor een (deel)vergoeding vanuit de zorgverzekeraar?

Goedkoop laser ontharen Utrecht

Op naar een gave huid! 

Het hebben van onzuiverheden kan je onzeker maken, bovendien kan het ook pijnlijk zijn. Maak een afspraak en we maken samen een plan om jouw acne de baas te zijn. 

Tijdens het vrijblijvend consult gaan we kijken wat er precies aan de hand is met je huid. De acnebehandeling, de huidverzorgingsproducten en de thuisadviezen spelen een grote rol in de behandeling van acne. Indien nodig kan er worden samengewerkt met de huisarts of dermatoloog. 

Gave huid

Ik heb advies op maat gekregen en ook wordt ik goed begeleid in het gebruik van de middelen. Ik zie na 4 weken zichtbaar verbetering en voel me al meer zelfverzekerd!

Marleen Bakker