Pigmentvlekken

Veel mensen hebben last van pigmentvlekken. De vlekken komen in verschillende vormen en maten tot uiting en kunnen als cosmetisch storend worden ervaren.

Maak een afspraak

Kom langs voor een vrijblijvende intake
Producten tegen pigment Utrecht

  Veel mensen hebben er last van, pigmentvlekken. Deze vlekken komen in verschillende vormen en maten tot uiting en worden over het algemeen als cosmetisch storend ervaren. Ben je benieuwd hoe jij deze vlekken kunt verminderen? Wij helpen je graag.

Oorzaken

Er zijn verschillende vormen van pigmentproblematiek, met elk een eigen oorzaak. De meest voorkomende pigmentvlekken zijn de lentigo solaris vlekken, beter bekend als de ouderdomsvlekken. Deze vlekken komen bij 90% van de populatie boven de 60 jaar voor, maar kunnen ook op jongere leeftijd tot uiting komen. De vlekken ontstaan als gevolg van jaren overmatige zonblootstelling. De cellen in de huid zullen hierdoor veranderen en meer pigment af gaan geven, met een donkere hyperpigmentatie als gevolg.

Een andere veel voorkomende vorm van hyperpigmentatie is melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Deze vorm van pigmentatie kan door veel verschillende factoren worden getriggerd. De meest bekende hierin zijn hormonen, maar denk ook aan (kunstmatige) UV-straling, genen en anticonceptie. Toch zien wij vaak dat het tijdens de zwangerschap tot uiting komt, vandaar de naam. Melasma is een complexe aandoening waarbij pigmentcellen te veel pigment aanmaken. Dit kan de epidermis en de dermis donker kleuren door het samenklonteren van deze pigmentcellen. Wij bieden de Benebellum peelings aan om het oppervlakkige pigment te verminderen.

Daarnaast kan een ontstekingsreactie ook een oorzaak zijn voor het ontstaan van pigmentvlekken. Denk aan de post inflammatoire hyperpigmentatie die kan ontstaan na bijvoorbeeld acne. Hoe en waarom dit precies ontstaat is nog niet helemaal duidelijk, maar het is belangrijk om de oorzaak aan te pakken. Is er sprake van acne en ontstaan en er pigmentvlekken? Dan kijken we eerst naar hoe we de ontstekingen kunnen reduceren om vervolgens het pigment aan te pakken.

Colorescience te koop bij Van Dinteren Clinics in Utrecht

Thuisadviezen

  • Gebruik dagelijks een SPF met minimaal factor 30. Let hierbij op dat er een UVA, UVB, HEVL en IR-A filter inzit. Dit is belangrijk om de huid ook te beschermen tegen blauw kunstlicht en infraroodlicht. Breng de SPF aan op de huid voorgaand aan dat deze wordt blootgesteld aan de zon en herhaal dit meermaals. De Melablock SPF 50 van SkinTech beschermt tegen al het bovengenoemde en is ideaal voor dagelijks gebruik
  • Pigmentremmende producten kunnen er voor zorgen dat er geen nieuw pigment bij komt. De producten van de Benebellum lijn zijn hiervoor zeer geschikt. Hoge concentraties vitamine C, retinol en producten met tranexaminezuur spelen een rol in het verlichten van pigment.
  • Pas op met thuismiddeltjes! Sommigen sites beweren dat met een huis gemaakt midde je de huid kan bleken. Vaak is dit een combinatie van citroen en verschillende kruiden. Helaas kan dit te agressief zijn en de huid juist uitdrogen of juist vlekken maken op de huid. 
  • Wil je de huid graag camoufleren met een foundation? Gebruik dan een minerale make-up. De minerale producten van Colorescience sluiten de huid niet af en verzorgen de huid. Daarnaast zijn ze uitstekend in te zetten voor na de behandeling bij de huidtherapeut. De Sunforgettable® Total Protection™ FLEX SPF 50 is perfect iin te zetten bij pigmentproblemen en zorg voor een egale teint met natuurlijke dekking.

Ik krijg allemaal complimentjes en ik gebruik eigenlijk geen foundation meer. Na 2 behandelingen al zoveel resultaat!

Nicole Ekdom
Van Dinteren Clinics tarieven

Indicaties 

 • Ouderdomsvlekken en zonschade
 • Zwangerschapsmasker (melasma)
 • Post- inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) 
 • Café-au-lait vlek
 • Sproeten
 • Poikiloderma van Civatte (dit wordt ook wel zonnehals genoemd)
Benebellum producten

Huidverzorgingsproducten pigmentgevoelige huid

Resultaten pigmentbehandeling

Op naar een gave huid! 

Het hebben van pigmentvlekken kan soms storend zijn. Loop er daarom niet langer mee rond! Maak eenvoudig een afspraak voor een gratis intake met huidanalyse en kom te weten hoe jij die gave, stralende huid weer terug krijgt. 

Maak hier een afspraak


Kom langs voor een gratis en vrijblijvende intake