Alexandrite laser

Alexandrite laser 

De Alexandrite laser biedt de uitkomst wanneer het gaat om ongewenste haargroei of pigmentproblematiek

Maak een afspraak

Kom langs voor een gratis en vrijblijvende intake
Pigmentvlekken behandelen Utrecht

Indicaties

    • Ouderdomsvlekken en zonschade (lentigo solaris)
    • Post inflammatoire hyperpigmentatie 
    • Ongewenste haargroei

Resultaten

  • Zorgt voor zichtbare verbetering in egalisering van de huid en maakt deze zachter en gladder
  • Pigmentvlekken worden verwijderd of sterk minder zichtbaar
  • Na een pigmentbehandeling ziet je huid er stralender uit en zo voel je je dan ook
Pigment laseren huidtherapeut Utrecht

De behandeling

Voordat er een laserbehandeling met de Alexandrite laser wordt uitgevoerd vindt er altijd een vrijblijvend intakegesprek plaats. De huidtherapeut zal door het uitvragen van specifieke gegevens (medicatiegebruik, zongedrag, gezondheid) bepalen of je in aanmerking komt voor de behandeling. Als de behandeling van start gaat wordt eerst het behandeld gebied samen afgetekend met een wit huidpotlood. Tijdens de laserbehandeling wordt er een beschermende bril gedragen om de ogen te beschermen tegen het flitslicht van de laser. Het laserlicht voelt als warme elastiekjes die tegen de huid aantikken. Door gelijktijdig de huid te koelen met een speciaal koelsysteem wordt de huid lichtelijk verdoofd en is de behandeling goed te verdragen.

De Alexandrite laser heeft een nanometer van 755 en absorbeert alleen het melanine in de huid. De rest van de huid wordt volledig met rust gelaten en intact gehouden. Het verwijderen van pigment laesies gebeurt door hitte en de vernietiging van het melanine. De laser zendt in een korte tijd energiepulsen uit waardoor de pigmentkorrels verpulveren. Door de hitte worden overmatige pigmentcellen vernietigd en de pigmentvlekken aangepakt. De Alexandrite laser is zeer geschikt voor de behandeling van enkele pigmentvlekken. Voor een groter gebied wordt de IPL-flitslamp aangeraden. 

Beste laser utrecht

Wat gebeurt er in de huid? 

Onze krachtige Duetto MT EVO bevat de Alexandrite laser. Deze laser heeft een nanometer van 755 en reageert daarmee op het pigment (melanine) in onze huid. Dit laserlicht wordt opgenomen door het teveel aan pigmentcellen in onze huid. De hitte die hierbij ontstaat verpulverd de bestaande pigmentcellen die uiteindelijk door ons eigen lichaam worden opgeruimd. Om deze reden kan de Alexandrite ook worden ingezet tegen ongewenste haargroei. De reactie die de laser geeft op de pigmentcellen in de haarfollikel vernietigd het haarzakje waardoor deze niet meer terug groeit.

Skinboosters dmv mesotherapie Utrecht

Na de behandeling

Wanneer de Alexandrite laser wordt ingezet om pigmentvlekken te verwijderen worden deze vlekken na de behandeling eerst donkerder van kleur. Dit is een normale reactie welke enkele dagen tot weken kan aanhouden. Uiteindelijk groeit of verveld het pigment vanzelf van de huid af. Het is belangrijk om niet aan de huid te zitten tijdens het herstel van de huid. Na de behandeling mag de huid worden gecamoufleerd met een minerale make-up, zoals onze minerale make-up van Colorescience. 

Aanbevolen wordt om 48 uur externe warmtebronnen te vermijden, denk hierbij aan een hete douche, intensief sporten, sauna of zwembad. Ook intensief sporten wordt in deze tijd afgeraden want al deze factoren zorgen voor het uitzetten van de bloedvaten.

Blending Bleaching SkinTech

Thuisadviezen

Is de huid bij thuis komst nog erg warm? Koel dan het behandeld gebied met een koude washand. Twijfel je over de huidreactie? Neem dan altijd contact met ons op.

Wanneer de huid van nature gevoelig is, adviseren we na de behandeling de SkinTech IPLase crème. Dit is een effectieve crème die die huid kalmeert, herstelt en roodheid doet verminderen. 

Pigmentvlekken kunnen bij blootstelling aan de zon makkelijk weer terugkomen. Wees daarom op je hoede en draag altijd een hoge beschermingsfactor zoals de Melablock HSP® SPF 50 en een pigment onderdrukkende crème zoals de Blending Bleaching crème van SkinTech. 

Rimpels behandelen Utrecht

Op naar een gave huid! 

Maak eenvoudig een afspraak via het online afsprakensysteem of klik op de volgende links voor meer informatie over: laser ontharen of pigment. 

Maak een afspraak


Kom langs voor een gratis en vrijblijvende intake