Pigment behandeling Utrecht


Alexandrite laser 

De Alexandrite laser heeft een nanometer van 755 en absorbeert alleen het melanine in de huid, de rest van de huid wordt dus volledig met rust gelaten en intact gehouden. Het verwijderen van pigment laesies gebeurt door hitte en vernietiging van het melanine. De laser zendt in een korte tijd energiepulsen uit waardoor de pigmentkorrels verpulveren. Door de hitte worden overmatige pigmentcellen vernietigd en de pigmentvlekken aangepakt. De Alexandrite laser is zeer geschikt voor enkele pigmentvlekken. Voor een groter gebied wordt de IPL-flitslamp aangeraden. 

Resultaten

  • Zorgt voor zichtbare verbetering in egalisering van de huid en maakt deze zachter en gladder
  • Pigmentvlekken worden verwijderd of sterk minder zichtbaar
  • Na een pigmentbehandeling ziet je huid er stralender uit en zo voel je je dan ook
Pigment laseren huidtherapeut Utrecht

De behandeling

Houdt er rekening mee dat het pigment eerst donkerder wordt van kleur, voordat dit eraf verveld. Mochten er kleine korstjes ontstaan op de pigmentvlekjes dan is het van belang dat deze zo lang mogelijk blijven zitten voor het mooiste eindresultaat. De eerste 4 weken is de huid gevoeliger voor zonlicht. Daarom is het van belang om de voorgeschreven verzorgingsproducten te gebruiken waaronder een hoge beschermingsfactor. 

Het belangrijkste is dat je voorzichtig bent met de zon. Pigmentvlekken kunnen bij blootstelling aan de zon namelijk makkelijk weer terugkomen. Wees daarom op je hoede en draag altijd een hoge beschermingsfactor zoals de Melablock HSP® SPF 30 of 50 en een pigment onderdrukkende crème zoals de Blending Bleaching crème van Skintech. 

Huidverzorgingsproducten pigmentgevoelige huid

Pigment behandeling Utrecht

Op naar een gave huid! 

Het hebben van pigmentvlekken kan soms storend zijn. Loop er daarom niet langer mee rond! Maak eenvoudig een afspraak voor een gratis intake via het online afsprakensysteem en krijg snel je gave en stralende huid weer terug.