Striae verwijderen na zwangerschap


Striae verwijderen

Striae (of strepen) worden vooral gezien bij zwangere vrouwen en de kans op het krijgen van zwangerschapsstrepen is extra groot als je voor je 30e zwanger wordt. Ook mannen kunnen last krijgen van striae, zeker bij een snelle gewichtstoename. Daarbij kunnen intensieve lengtegroei (bij pubers) en overmatige spiergroei (bij krachttrainers) striae veroorzaken. Hoewel we nog steeds weinig weten over het exacte ontstaansmechanisme weten we wel dat factoren zoals hormonen, aanleg en huidtype allemaal kunnen bijdragen aan het ontstaan van die vervelende onderhuidse littekens. Ook komen striae vaker voor bij een donkere huid en bij mensen die roken.

De behandeling

In onderzoeken naar behandelingen bij striae wordt een onderscheid gemaakt tussen twee soorten striae; striae rubra (rode striae) en striae alba (witte striae). Striae rubra zijn rood en hebben een grillig uiterlijk. Deze variant kan uiteindelijk overgaan in witte ongepigmenteerde lijnen en deze striae alba zijn permanent. Zoals je waarschijnlijk wel zult vermoeden, zijn striae rubra beter te behandelen dan striae alba.

Door middel van de Dermapen vernieuwen en verfrissen we de huid effectief zonder deze te beschadigen. Deze behandeling is ideaal voor iedereen die last heeft van een doffe huid, grove poriën, striae en littekens en iedereen die tekenen van huidveroudering ervaart.

Behandeling van striae door middel van de Dermapen behandeling bij Van Dinteren Clinics

Na de behandeling

Bij de behandeling van een litteken met de Dermapen kan de huid een aantal weken gevoelig aanvoelen of roze zijn van kleur. Dit is geheel afhankelijk welke intensiteit wordt toegepast en de hoe de structuur van het litteken is. 

Na de behandeling is de huid de eerste 6-8 weken gevoeliger voor zonlicht. Daarom is het van belang om de voorgeschreven verzorgingsproducten te gebruiken waaronder een hoge beschermingsfactor. 

Striae verwijderen na zwangerschap

Kosten

Striae
Klein gebied (bv. borsten): € 90,-
Middelgroot (bv. buik): € 175,-
Groot (bv. bovenbenen): € 225,-
Extra groot gebied: € 275,-

Gave huid

Ik heb advies op maat gekregen en ook wordt ik online goed begeleid in het gebruik van de middelen. Ik zie na 4 weken zichtbaar verbetering en voel me al meer zelfverzekerd!

Marleen Bakker

De beste huidkliniek van Utrecht

Op naar een gave huid! 

Wil jij jouw striae verminderen? Schroom niet en maak snel een afspraak via de onderstaande link.