Laser ontharen mannen Utrecht

Laser ontharen voor mannen

De nr. 1 kliniek voor laser ontharen Utrecht

Maak een afspraak

Kom langs voor een vrijblijvende intake laser ontharen incl. gratis proefbehandeling!
Laser ontharen Utrecht

Op naar die gladde, haarvrije huid! 

  Ongewenste haargroei of overbeharing is voor veel mannen een probleem. Zo kun je last hebben van rode bultjes, jeuk of ingegroeide haren. Of misschien vind je haren op bepaalde plekken gewoon niet fijn of mooi. Wil jij vergoed jouw haren gedag zeggen? Dan biedt laserontharing de uitkomst voor jou!


Anderen gingen jou voor

Echt een aanrader

Vorige week een bezoek gebracht bij Van Dinteren Clinics vestiging Utrecht en werd positief verrast door hun aanpak en service. Kortom: je krijgt daar waar je voor komt, echt een aanrader.

Van Dinteren Clinics Huidtherapie Utrecht

Wouter 

Superfijne service

Superfijne service, goede adviezen en een gezellig tijd gehad!Laser ontharen mannen Utrecht
Kennan
Laser ontharen Utrecht

De behandeling

Voordat een laserbehandeling voor definitieve ontharing wordt uitgevoerd, vindt er een vrijblijvend intakegesprek plaats. De huidtherapeut zal door het uitvragen van specifieke gegevens (medicatiegebruik, zongedrag, gezondheid) bepalen of je in aanmerking komt voor de behandeling. Als de behandeling van start gaat wordt eerst het behandeld gebied afgetekend met een wit huidpotlood. Wanneer er nog haren zichtbaar zijn worden deze kort geschoren. Tijdens de laserbehandeling wordt er een beschermende bril gedragen om de ogen te beschermen tegen het flitslicht van de laser.

Het laserlicht voelt als warme elastiekjes die tegen de huid aantikken. Door gelijktijdig de huid te koelen met een speciaal koelsysteem wordt de huid lichtelijk verdoofd en is de behandeling goed te verdragen. Gemiddeld zijn er 6 á 10 behandelingen nodig voor definitief laser ontharen. De tijd tussen de behandelingen is afhankelijk van het behandelgebied. Na elke behandeling merk je verschil in vermindering van de haargroei.

Hersteltijd laser ontharen

Hersteltijd

Er geldt voor laserontharing geen hersteltijd

Frequentie laser ontharen

Frequentie 

Gemiddeld zijn er tussen de 6 á 10 behandelingen nodig

Interval laser ontharen

Interval

Om de 4 á 8 weken vindt een behandeling plaats

Beste laser utrecht

Wat gebeurt er in de huid? 

Met onze krachtige Duetto MT EVO laser kunnen wij werken met twee verschillende golflengtes (755nm of de 1064) die diep in de huid penetreren. Het laserlicht neemt nauwkeurig het pigment in de haarfollikel op en zet dit om in warmte. Ook geeft de laser warmte af aan de bloedvaatjes die de voedingstoffen afgeven aan het haarzakje. Dit zorgt voor een zeer effectieve behandeling. Dit is de nieuwste en meest krachtige formule omtrent laser ontharen.

De haren in de haarzakjes bevinden zich allen in verschillende haargroeifases. Van buitenaf is niet zichtbaar in welke fase de haren zich bevinden. De anagene groeifase is de fase waarin de haarzakjes vast zitten aan de voedingsbodem. Dit is de optimale fase waarin het laserlicht het haarzakje goed bereikt. Niet elke haar zit in deze fase, daarom is het belangrijk om met een interval van circa 4-8 weken meerdere behandelingen te laten uitvoeren voor definitief laser ontharen. 

Laser ontharen mannen Utrecht

Na de behandeling 

Na afloop van de behandeling kan de huid enige tijd rood zijn en kan er perifolliculair oedeem ontstaan (zwelling rondom het haarzakje). Beide zijn gewenste huidreacties en een teken van een succesvolle behandeling. Omdat er warmte in de huid zit word het afgeraden om 48 uur na de behandeling externe warmtebronnen op te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan het zwembad, sauna of hammam. De behandelde haren vallen na 2 tot 4 weken uit: het lijkt alsof ze groeien maar de afgestorven haren worden door de huid naar buiten geduwd. Met als resultaat een gladde, haarvrije huid!

Laser ontharen Utrecht

De gouden standaard voor laserontharing 

Met trots kunnen wij zeggen dat wij werken met werelds beste laser, de Duetto MT EVO laser. Met zijn 3.7kVa vermogen is deze laser één van de krachtigste lasers ter wereld. Deze laser maakt gebruik van twee type lasers, de Alexandrite laser (755 nm) en de Nd:YAG laser (1064nm). Naast dat deze bronnen los van elkaar gebruikt kunnen worden, is het ook mogelijk om beide golflengtes met elkaar te combineren. Hierdoor kan veilig en effectief huidtype 1 t/m 6 worden behandeld. Tijdens de behandeling wordt de huid gekoeld door middel van een koelsysteem welke koude lucht blaast op de huid. Dit maakt de behandeling zo comfortabel mogelijk.

Waarom bij ons de laserbehandeling met de Duetto laser?

 • Onze Duetto laser wordt daadwerkelijk bij alle behandelingen ingezet en niet gecombineerd met andere lasers of flitslampen zoals de diode lightsheer laser, soprano laser of IPL.
 • Wij werken volgens de nieuwste inzichten en zijn volledig bekwaam in de combinatietechniek van de Alexandrite/ Nd:YAG laser en passen dit dan ook bijna altijd toe bij huidtype 1 t/m 4. 
 • Wij werken alleen met HBO- geschoolde huidtherapeuten met meerdere jaren werkervaring en hebben geen stagiaires. Zo weet je zeker dat je bij ons altijd in goede handen bent! 

Herstellende creme voor na de laserbehandeling

Thuisadviezen

Voelt na de behandeling bij thuiskomst de huid nog onprettig warm aan? Koel het behandeld gebied dan met een koud washandje. Twijfel je of jou huidreactie normaal is? Neem dan altijd contact met ons op.

Wanneer de huid van nature gevoelig is, adviseren we na de behandeling de IPLase crème van SkinTech. Dit is een effectieve crème die die huid kalmeert, herstelt en roodheid doet verminderen. Daarnaast raden wij aan om minimaal een SPF 30 te gebruiken wanneer het te behandelen gebied wordt blootgesteld aan de buitenlucht. 

Ik heb nu twee laserbehandelingen ondergaan bij Van Dinteren Clinics en ben zeer tevreden over het resultaat tot op heden. Ik beveel Van Dinteren Clinics ten zeerste aan!

Maarten

Laser ontharen Utrecht


 • Altijd dezelfde huidtherapeut als behandelaar 
 • Wij werken met de beste en sterkste laser die er is (Duetto MT EVO)
 • Veilig en effectief
 • Geschikt voor alle huidtypen 
 • Geen wachttijden
 • Persoonlijk en betrokken huidtherapeuten 
 • Je wordt behandeld door HBO of universitair geschoolde huidtherapeut
Laser ontharen mannen Utrecht

Indicaties

 • Cosmetisch storende haargroei (rug, nek, schaamstreek, bilnaad, tenen etc.)
 • Pseudofolliculitis barbae (irritatie na scheren baardstreek)
 • Sinus pilonidalis (haarnestcyste in de bilspleet)
Jouw mooiste huid - De Van Dinteren Clinics Podcast

Luister nu op Spotify

Wil jij graag meer informatie over hoe laserontharen in zijn werk gaat en wil je deze informatie beluisteren via Spotify? Luister dan nu 'Jouw mooiste huid - De Van Dinteren Clinics Podcast', aflevering 1. 'Hoe kom ik van mijn ongewenste haargroei af?'

Van Dinteren Clinics Huidtherapie Utrecht

Wij vinden het belangrijk dat je 100% op je gemak voelt

Daarom bieden we je graag een intake laser ontharen aan inclusief gratis proefbehandeling. Zo kan je de laserbehandeling zelf ervaren. Maak een afspraak voor een vrijblijvende intake voor meer informatie en profiteer nu van de 7+1 actie!  

Maak een afspraak


Kom langs voor een gratis en vrijblijvende intake