Droge huid behandelen Utrecht


Cosmetische zorg met een ethisch compas

Huidtherapie, orthomoleculaire therapie en cosmetische geneeskunde

Maliebaan 67 Van Dinteren Clinics

Wij zijn een medisch cosmetische kliniek waarbij het dagelijks blij maken van mensen onze hoofdfocus heeft. Met onze zorgethische visie willen we een verschil maken in een wereld waarin er een toenemende vraag is naar cosmetische behandelingen. Wij vinden het belangrijk dat je eerlijk advies krijgt over wat het beste is voor jouw huid. Wij omarmen jouw schoonheid, streven naar een gezonde huid en hopen zo jouw zelfvertrouwen te stimuleren.

Team Van Dinteren Clinics

Het team

Iedereen uit het team heeft meerdere jaren werkervaring in zijn vakgebied. Je kan bij ons dan ook rekenen op kwalitatief goede zorg en resultaatgerichte behandelingen. Van links naar rechts huidtherapeut Rebecca, huidtherapeut Sam, orthomoleculair therapeut Michele, huidtherapeut Mariska, cosmetisch arts Amber en huidtherapeut Sara.

Mariska van Dinteren, eigenaar en zorgethicus
Huidtherapeut & Zorgethicus (MA)

Mariska van Dinteren

In de huidtherapeutische kliniek heeft Mariska al duizenden cliënten geholpen met hun huidaandoening. Als zorgethicus (MA.) en huidtherapeut vindt Mariska het belangrijk dat jij als cliënt eerlijk en betrouwbaar advies krijgt. Dit betekent bij Van Dinteren Clinics dus: no nonsense!

 • 13 jaar ervaring in huidzorg (zowel binnen- als buitenland)
 • Universitair geschoolde zorgspecialist 
 • In samenwerking met artsen 

Door extreme voorbeelden in de media hebben cosmetische behandeling niet bij iedereen een positief imago. Mariska is geen voorstander van het vechten tegen het ouder worden maar wil dit juist omarmen. Huidverbetering op een natuurlijke manier wat goed voelt voor de zorgvrager, de specialist en omgeving. Dus geen onnatuurlijke lippen of bevroren gezichten die nauwelijks kunnen bewegen. Bij Mariska kan je rekenen op een eerlijk advies voor een zo mooi mogelijk resultaat. 

KP-nummer: 90104412

Sara van Velzen
Huidtherapeut & Trainer Skin Tech Pharma Group BNLX

Sara van Velzen 

Als huidprofessional, in zowel binnen- als buitenland, heeft Sara al jarenlang ervaring. Zij vindt het creëren van een vertrouwde sfeer bijzonder belangrijk, een sfeer waar iedere cliënt terecht kan met zijn of haar hulpvraag. Met veel enthousiasme deelt zij haar kennis met cliënten en andere professionals. Naast haar werk als huidtherapeut in de kliniek, is zij ook klinisch trainer bij Skin Tech Pharma Group BNLX en Qskin.

 • 10 jaar ervaring in huidzorg (binnen- en buitenland)
 • Trainer en productspecialist bij Skin Tech Pharma Group BNLX & Qskin
 • Specialist in skinboosters, XL Hair® en peelings

Sara heeft veel aandacht voor de cliënt, waarbij zij voor iedereen een optimaal behandelplan op maat maakt, een heldere uitleg geeft en komt met een eerlijk advies. We kunnen haar het beste omschrijven als een gedreven, zeer betrokken en professionele huidtherapeut.

KP-nummer: 90091284

Rebecca Hieselaar
Huidtherapeut & Orthomoleculair adviseur i.o.

Rebecca Hieselaar 

Met oprechte aandacht voor haar cliënten, is ze zeer behulpzaam en biedt ze een luisterend oor. Rebecca is een expert in het bevorderen van een gezonde huid, zowel van binnen als van buiten. Naast haar rol als huidtherapeut is zij namelijk ook orthomoleculair adviseur i.o. Ze analyseert de individuele behoeften van haar cliënten en biedt naast haar huidadvies ook gepersonaliseerd voedingsadvies.

 • Drie jaar huidtherapeutische werkervaring
 • Orthomoleculair adviseur i.o.
 • Uiterst perfectionistisch, wat betekent dat ze haar cliënten blijft ondersteunen totdat hun doelen zijn bereikt

Rebecca heeft uitgebreide ervaring als huidtherapeut. Zij heeft jarenlang werkervaring opgedaan in het Groene Hart Ziekenhuis en andere cosmetische klinieken in Amsterdam en Rotterdam. Samen met Rebecca op weg naar jouw droomhuid - dat is een reis die je niet wilt missen! 

KP-nummer: 90112066

Sam Bruggeman huidtherapeut bij Van Dinteren Clinics
Huidtherapeut en student Open Universiteit Gezondheidswetenschappen

Sam Bruggeman

Huidtherapeut Sam is gespecialiseerd in laser- en acnetherapie. Met haar ervaring bij een ander cosmetisch concern en met haar werkervaring op Curaçao kan Sam alles vertellen over de huid. Op Curaçao heeft ze een bijdrage geleverd aan de kwaliteit van zorg op het gebied van wondzorg en verpleging. Naast haar werk als huidtherapeut start Sam per september 2024 met de master Gezondheidswetenschappen (Msc) aan de Open Universiteit.  

 • Volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends in de huidtherapie 
 • Expert op het gebied van de donkere huid
 • Geeft duidelijk aan wat jouw huid nodig heeft om te verbeteren

Sam kan het best worden omschreven als een gedreven en zeer professionele huidtherapeut. Met haar vrolijke benadering kan je bij haar rekenen op eerlijk en betrouwbaar advies. Bij Sam wordt jouw bezoek aan de kliniek gegarandeerd een feestje!

Cosmetisch arts Drs. A. Zegveld
Cosmetisch arts Drs. A. Zegveld

Drs. A. Zegveld

Met jarenlange ervaring weet Amber Zegveld, cosmetisch arts KNMG, als geen ander hoe ze haar cliënten met een stralende glimlach naar huis kan laten gaan. Ze vindt het namelijk ontzettend belangrijk dat het effect van een cosmetische behandeling niet alleen past bij iemands uiterlijk, maar ook bij iemands innerlijk.

 • Ervaren arts KNMG- en BIG-geregistreerde arts 
 • Staat voor natuurlijke behandelingen
 • Heeft oog voor detail

Nederland is het eerste land ter wereld waar je een officieel erkende opleiding tot cosmetisch arts kunt volgen. Drs. Zegveld is de eerste die de medische profielopleiding 'cosmetisch arts KNMG' succesvol heeft afgerond. Met haar fijne oog voor detail en haar passie voor esthetiek is zij perfect voor de cosmetische geneeskunde. Bij Drs. Zegveld kun je rekenen op prachtige, natuurlijke resultaten die je een frisse uitstraling geven, zonder dat iemand anders het merkt. Naast haar vakmanschap is zij ook buitengewoon vriendelijk en neemt altijd de tijd voor jou, waardoor je je direct op je gemak voelt.


BIG-nr: 69920534601

Michele Brusse orthomoleculair therapeut bij Van Dinteren Clinics
Orthomoleculair diëtist/darmtherapeut (MSc)

Michèle Brussé 

Michèle heeft een uitmuntend CV. Ze is niet alleen diëtist, maar ook orthomoleculair darmtherapeut (MSc). Na de opleiding voeding en diëtiek heeft Michèle de Master Nutrition & Health - Wageningen University & Research gevolgd. Na de Master succesvol te hebben behaald was ze alsnog opzoek naar de relatie tussen 'voeding als medicijn'. Zodoende heeft Michèle de opleiding tot orthomoleculair therapeut gevolgd waar ze haar verdieping in voeding heeft gevonden. Met haar vele studies achter de rug is Michèle degene die jou kan helpen om inzicht hoe het met jou lichaam gaat en daarom te anticiperen. 

 • Universitair geschoolde orthomoleculair diëtist/darmtherapeut 
 • Kan inzicht geven als geen ander als het gaat om jouw lichaam
 • Helpt jou in de reis naar een gave huid

Naast het hebben van bovengemiddelde kennis en vaardigheden, is Michèle ook buitengewoon vriendelijk en neemt zij alle tijd om alles aan je uit te leggen. Samen met jouw maakt ze een plan om jouw huid en lichaam in weer in een optimale conditie te brengen.

Volg Van Dinteren Clinics op Instagram

Leer ons beter beter kennen en volg ons op Instagram of Facebook! Wij delen dagelijks content over de laatste ontwikkelingen, acties en leuke tips & tricks. 

Visie

Wij willen een wezenlijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met (chronische) huidproblemen, zodat zij de eigen regie kunnen blijven voeren over hun leven en zo goed mogelijk kunnen participeren in de maatschappij op een voor hen bevredigende wijze. Wij werken vanuit een intrinsieke motivatie om goede zorg te leveren. Wij geloven in een wereld van menslievende cosmetische zorg waarbij iedereen zich goed voelt van binnen en van buiten.


Missie

Eerlijke cosmetische zorg waarbij goede zorg voor de cliënt centraal staat. Huidproblemen voorkomen, verbeteren en genezen met betrouwbaar advies en resultaatgerichte behandelingen. Naast het oplossen of voorkomen van huidproblemen willen wij met Van Dinteren Clinics mensen helpen met het krijgen van een positief zelfbeeld. Graag leveren wij een bijdrage aan het verlangen van zelfacceptatie bij mensen, om meer voldoening te halen uit de intrinsieke schoonheid. Wij hopen mensen zelfvertrouwen te geven en hen te laten stralen met een gave huid. Wij maken mensen blij!

Online huidadvies

Het ontstaan van VDC...

Zorgethicus (MA), huidtherapeut en eigenaar Mariska van Dinteren, heeft Van Dinteren Clinics per 1 juli 2022 gestart. Door het uitvoeren van duizenden cosmetische behandelingen bij andere cosmetische concerns heeft zij veel ervaring opgedaan. Bij grote commerciële spelers zag zij dat de beste zorg voor de patiënt niet altijd centraal stond. Wat zich resulteerde in soms pittige ethische kwesties. Het streven naar het perfecte plaatje is een trend die voelbaar is in de samenleving en dit vroeg voor Mariska om nader onderzoek.

Regelmatig kreeg ze de vraag van cliënten dat ze graag dezelfde huid wilden als op de foto van social media, welke volledig was bewerkt en voorzien van een filter. Op deze foto’s waren rimpels, pigmentvlekjes of andere huidoneffenheden volledig verdwenen, Vollere lippen en hoge jukbeenderen werden toegevoegd aan de foto. Hierbij stelde Mariska zich de vraag:'' In hoeverre ga ik hier als cosmetisch behandelaar in mee?''

Mariska geeft aan dat het lijkt alsof steeds meer vrouwen hun gevoel van eigenwaarde laten afhangen van hun uiterlijk en dat cosmetische behandeling dé oplossing zijn voor hun geluk. Door haar cosmetische behandelingen wil zij niet andere jonge vrouwen een bepaald schoonheidsideaal opdringen. Als huidtherapeut en zorgethicus wil zij graag behandelingen uitvoeren waarbij zij zich goed voelt en welke zij moreel kan verantwoorden. 

Universiteit voor Humanistiek masterthesis Hoe ethisch is esthetisch?

Wetenschappelijk onderbouwd

Zodoende heeft Mariska zichzelf in de spreekkamer de kritische vraag gesteld: “Hoe ethisch is esthetisch?" Om deze vraag te beantwoorden heeft zij de premaster en master Zorgethiek en Beleid gedaan aan de Universiteit voor Humanistiek. In deze master heb heeft zij onderzoek gedaan naar de morele verantwoordelijkheid van de huidtherapeut bij het uitvoeren van cosmetische behandelingen. Hierbij maakte zij gebruik van allerlei relevante benaderingen binnen de filosofie, zoals (zorg)ethiek en fenomenologie.

Bij Van Dinteren Clinics zijn de huidtherapeuten zich bewust van hun rol al cosmetisch behandelaar en willen zij jonge mensen behoeden voor eenzijdige schoonheidsidealen. Als zorgethische cosmetische praktijk vinden wij het belangrijk dat jij als cliënt een eerlijk en betrouwbaar advies krijgt over wat het beste past bij jouw huid.

Wat is een huidtherapeut?

Een huidtherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van een gezonde, zieke en/of beschadigde huid. Een huidtherapeut zal er alles aan doen om klachten als gevolg van huidaandoeningen te verminderen, op te lossen of te voorkomen.

Online huidadvies voor de beste huidverzorging

Medische huidtherapie 

Mariska haar huidtherapeutische carrière is begonnen in Oeganda en Suriname. Door de gevarieerde stages heeft zij kennis gemaakt met diverse disciplines en ziektebeelden. In Oeganda heeft zij gewerkt in een revalidatiecentrum voor kinderen die een amputatie hadden ondergaan en behandeld moesten worden aan hun littekens, oedeem en wonden. Ook kwamen verkortingen van spieren, brandwonden en botinfecties kwamen veelvuldig voor. Tijdens haar afstudeerstage in Suriname heeft zij gewerkt in het ziekenhuis waar zij veel oedeem en grote wonden heeft behandeld. Met veel ervaring in de wond en oedeemzorg was zij ook benieuwd naar het cosmetisch aspect van het beroep huidtherapie.

Online huidadvies voor de beste huidverzorging

Cosmetische huidtherapie 

Na het behalen van haar diploma als huidtherapeut is zij werkzaam geweest bij Bey by Bergman Clinics. Hier was zij het vaste gezicht van de social media en het aanspreekpunt voor BN'ers. Hier heeft zij veelvuldig samengewerkt met de plastisch chirurgen, dermatologen en cosmetisch artsen. Over de bijzondere dingen die zij zoal meemaakte als huidtherapeut schreef zij in het Nederlands Tijdschrift Voor Huidzorg (NTVH) 14 columns. Tevens is Mariska docent geweest op de Hogeschool Utrecht (HU) als docent Huidtherapie. 


Wat is zorgethiek?

Zorgethiek is een (care ethics) interdisciplinair veld van onderzoek dat gedreven wordt door maatschappelijke vragen. Hierin voeren verschillende stromingen en disciplines een interdisciplinair gesprek, waaronder filosofie, ethiek, sociale wetenschappen, politieke en beleidswetenschappen en verpleegwetenschappen.


Zorgethiek is een specifieke vorm van ethiek. De sleutelvraag luidt steeds weer: ´Wat is goede zorg, gegeven in deze particuliere situatie?´ Om deze vraag te kunnen beantwoorden, wordt een theoretisch kader gebruikt dat fungeert als een multifocale interpretatieve lens.

De huidtherapeuten bij Van Dinteren Clinics zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapie en actief in een kwaliteitskring. Wist je dat de titel huidtherapeut een beschermde titel is? Deze is vastgelegd in de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34).


Online huidadvies voor de beste huidverzorging


Heb jij een vraag? Laat dan een bericht achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.