Van Dinteren Clinics zit gevestigd op de eerste etage van het gezondheidscentrum Nieuw Plettenburgh


Cosmetische zorg met een ethisch compas

Huidtherapie Utrecht Van Dinteren Clinics

Wij zijn een huidtherapeutische kliniek waarbij het dagelijks blij maken van mensen onze hoofdfocus heeft. Met onze zorgethische visie willen we een verschil maken in een wereld waarin er een toenemende vraag is naar cosmetische behandelingen. Wij vinden het belangrijk dat je eerlijk advies krijgt over wat het beste is voor jouw huid. Wij omarmen jouw schoonheid, streven naar een gezonde huid en hopen zo jouw zelfvertrouwen te stimuleren.

Mariska van Dinteren huidtherapeut en zorgethicus
Huidtherapeut & Zorgethicus (MA)

Mariska van Dinteren

In de huidtherapeutische kliniek heeft Mariska al duizenden cliënten geholpen met hun huidaandoening. Als zorgethicus (MA.) en huidtherapeut vindt Mariska het belangrijk dat jij als cliënt eerlijk en betrouwbaar advies krijgt. Dit betekent bij Van Dinteren Clinics dus: no nonsense!

 • 13 jaar ervaring in huidzorg (zowel binnen-als buitenland)
 • Universitair geschoolde zorgspecialist 
 • In samenwerking met artsen 

Door extreme voorbeelden in de media hebben cosmetische behandeling niet bij iedereen een positief imago. Mariska is geen voorstander van het vechten tegen het ouder worden maar wil dit juist omarmen. Huidverbetering op een natuurlijke manier wat goed voelt voor de zorgvrager, de specialist en omgeving. Dus geen onnatuurlijke lippen of bevroren gezichten die nauwelijks kunnen bewegen. Bij Mariska kan je rekenen op een eerlijk advies voor een zo mooi mogelijk resultaat. 

Rosacea behandelen Utrecht
Huidtherapeut & Trainer Skin Tech Pharma Group BNLX

Sara van Velzen 

Als huidprofessional, in zowel binnen- als buitenland, heeft Sara al jarenlang ervaring. Zij vindt het creëren van een vertrouwde sfeer bijzonder belangrijk, een sfeer waar iedere cliënt terecht kan met zijn of haar hulpvraag. Met veel enthousiasme deelt zij haar kennis met cliënten en andere professionals. Naast haar werk als huidtherapeut in de kliniek, is zij ook klinisch trainer bij Skin Tech Pharma Group BNLX en Qskin.

 • 10 jaar ervaring in huidzorg (binnen- en buitenland)
 • Trainer en productspecialist bij Skin Tech Pharma Group BNLX & Qskin
 • Specialist in skinboosters, XL Hair® en peelings

Sara heeft veel aandacht voor de cliënt, waarbij zij voor iedereen een optimaal behandelplan op maat maakt, een heldere uitleg geeft en komt met een eerlijk advies. We kunnen haar het beste omschrijven als een gedreven, zeer betrokken en professionele huidtherapeut.

Charlotte Oosterwijk huidtherapeut bij Van Dinteren Clincs
Huidtherapeut & i.o. Physician Assistent Dermatologie

Charlotte Oosterwijk

Charlotte heeft een CV om van te dromen. Tijdens haar studie Huidtherapie heeft Charlotte naast het reguliere lesprogramma het Honourstraject van Hogeschool Utrecht gevolgd, daardoor is zij in 2017 afgestudeerd met het predicaat ‘excellent’. Na het behalen van haar diploma huidtherapie heeft zij jarenlang gewerkt als huidtherapeut bij Bey bij Bergman Clinics. Tevens is zij klinisch trainer bij Skintech en kan je dus alles vertellen over de Skintech producten, peelings en skinboosters. Naast haar werkzaamheden bij van Dinteren Clinics is Charlotte bezig met de master Physician Assistant gespecialiseerd in de dermatologie. 

 • Sinds 2017 huidtherapeut en volledig gespecialiseerd in het cosmetische aspect 
 • i.o. Master Physician Assistant Dermatologie
 • Trainer en productspecialist bij Skintech Pharma Group BNLX

Behalve dat Charlotte bovengemiddeld alle kennis en vaardigheden in huis heeft is zij ook buitengewoon vriendelijk en neemt ze alle tijd om alles aan je uit te leggen. Van hoe een huidaandoening in elkaar zit tot de werking van de behandeling in de huid.

Team Van Dinteren Clinics

Leuke weetjes:

 • Charlotte en Mariska hebben jarenlang samengewerkt bij Bey by Bergman Clinics. Zij werkten daar veelvuldig samen met de plastisch chirurg, dermatoloog en cosmetisch arts. 
 • Sara en Charlotte hebben jarenlang samengewerkt bij Skintech Pharma Group BNLX en verzorgden hier vele trainingen over skinboosters, XL Hair® en peelings. 
Volg Van Dinteren Clinics op Instagram

Leer ons beter beter kennen en volg ons op Instagram of Facebook! Wij delen dagelijks content over de laatste ontwikkelingen, acties en leuke tips & tricks. 

Visie

Wij willen een wezenlijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met (chronische) huidproblemen, zodat zij de eigen regie kunnen blijven voeren over hun leven en zo goed mogelijk kunnen participeren in de maatschappij op een voor hen bevredigende wijze. Wij werken vanuit een intrinsieke motivatie om goede zorg te leveren. Wij geloven in een wereld van menslievende cosmetische zorg waarbij iedereen zich goed voelt van binnen en van buiten.


Missie

Eerlijke cosmetische zorg waarbij goede zorg voor de cliënt centraal staat. Huidproblemen voorkomen, verbeteren en genezen met betrouwbaar advies en resultaatgerichte behandelingen. Naast het oplossen of voorkomen van huidproblemen willen wij met Van Dinteren Clinics mensen helpen met het krijgen van een positief zelfbeeld. Graag leveren wij een bijdrage aan het verlangen van zelfacceptatie bij mensen, om meer voldoening te halen uit de intrinsieke schoonheid. Wij hopen mensen zelfvertrouwen te geven en hen te laten stralen met een gave huid. Wij maken mensen blij!

Online huidadvies

Waar het begon...

Met duizenden cosmetische behandelingen die Mariska als huidtherapeut heeft uitgevoerd, zag zij soms pittige kwesties voorbij komen die vroegen om nader onderzoek. Zij had het idee dat het streven naar een perfectie van de huid een trend is in de samenleving die voelbaar is in de praktijk van de huidtherapeut.

Regelmatig kreeg ze de vraag van cliënten dat ze graag dezelfde huid wilden als op de foto van social media, welke volledig was bewerkt en voorzien van een filter. Op deze foto’s waren rimpels, pigmentvlekjes of andere huidoneffenheden volledig verdwenen, Vollere lippen en hoge jukbeenderen werden toegevoegd aan de foto. Hierbij stelde Mariska zich de vraag:'' In hoeverre ga ik hier als cosmetisch behandelaar in mee?''

Mariska geeft aan dat het lijkt alsof steeds meer vrouwen hun gevoel van eigenwaarde laten afhangen van hun uiterlijk en dat cosmetische behandeling dé oplossing zijn voor hun geluk. Als huidtherapeut wil zij graag behandelingen uitvoeren waarbij zij zich goed voelt en welke zij moreel kan verantwoorden. Door haar cosmetische behandelingen wil zij niet andere jonge vrouwen een bepaald schoonheidsideaal opdringen.

Universiteit voor Humanistiek masterthesis Hoe ethisch is esthetisch?

Wetenschappelijk onderbouwd

Zodoende heeft Mariska zichzelf in de spreekkamer de kritische vraag gesteld: “Hoe ethisch is esthetisch?" Om deze vraag te beantwoorden heeft zij de premaster en master Zorgethiek en Beleid gedaan aan de Universiteit voor Humanistiek. In deze master heb heeft zij onderzoek gedaan naar de morele verantwoordelijkheid van de huidtherapeut bij het uitvoeren van cosmetische behandelingen. Hierbij maakte zij gebruik van allerlei relevante benaderingen binnen de filosofie, zoals (zorg)ethiek en fenomenologie.

Bij Van Dinteren Clinics zijn de huidtherapeuten zich bewust van hun rol al cosmetisch behandelaar en willen zij jonge mensen behoeden voor eenzijdige schoonheidsidealen. Als zorgethische cosmetische praktijk vinden wij het belangrijk dat jij als cliënt een eerlijk en betrouwbaar advies krijgt over wat het beste past bij jouw huid.

Wat is een huidtherapeut?

Een huidtherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van een gezonde, zieke en/of beschadigde huid. Een huidtherapeut zal er alles aan doen om klachten als gevolg van huidaandoeningen te verminderen, op te lossen of te voorkomen.

Online huidadvies voor de beste huidverzorging

Medische huidtherapie 

Mariska haar huidtherapeutische carrière is begonnen in Oeganda en Suriname. Door de gevarieerde stages heeft zij kennis gemaakt met diverse disciplines en ziektebeelden. In Oeganda heeft zij gewerkt in een revalidatiecentrum voor kinderen die een amputatie hadden ondergaan en behandeld moesten worden aan hun littekens, oedeem en wonden. Ook kwamen verkortingen van spieren, brandwonden en botinfecties kwamen veelvuldig voor. Tijdens haar afstudeerstage in Suriname heeft zij gewerkt in het ziekenhuis waar zij veel oedeem en grote wonden heeft behandeld. Met veel ervaring in de wond en oedeemzorg was zij ook benieuwd naar het cosmetisch aspect van het beroep huidtherapie.

Online huidadvies voor de beste huidverzorging

Cosmetische huidtherapie 

Na het behalen van haar diploma als huidtherapeut is zij werkzaam geweest bij Bey by Bergman Clinics. Hier was zij het vaste gezicht van de social media en het aanspreekpunt voor BN'ers. Hier heeft zij veelvuldig samengewerkt met de plastisch chirurgen, dermatologen en cosmetisch artsen. Over de bijzondere dingen die zij zoal meemaakte als huidtherapeut schreef zij in het Nederlands Tijdschrift Voor Huidzorg (NTVH) 14 columns. Tevens is Mariska docent geweest op de Hogeschool Utrecht (HU) als docent Huidtherapie. 


Wat is zorgethiek?

Zorgethiek is een (care ethics) interdisciplinair veld van onderzoek dat gedreven wordt door maatschappelijke vragen. Hierin voeren verschillende stromingen en disciplines een interdisciplinair gesprek, waaronder filosofie, ethiek, sociale wetenschappen, politieke en beleidswetenschappen en verpleegwetenschappen.


Zorgethiek is een specifieke vorm van ethiek. De sleutelvraag luidt steeds weer: ´Wat is goede zorg, gegeven in deze particuliere situatie?´ Om deze vraag te kunnen beantwoorden, wordt een theoretisch kader gebruikt dat fungeert als een multifocale interpretatieve lens.

De huidtherapeuten bij Van Dinteren Clinics zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapie en actief in een kwaliteitskring. Wist je dat de titel huidtherapeut een beschermde titel is? Deze is vastgelegd in de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34).


Online huidadvies voor de beste huidverzorging


Hoe ethisch is esthetisch?

Vind jij het interessant om het masteronderzoek van Mariska te lezen voor de Universiteit voor Humanistiek over de morele verantwoordelijkheid van de huidtherapeut in de cosmetische zorg? Voor geïnteresseerden is haar masterthesis in PDF beschikbaar gesteld! 

50%
Je gegevens zijn 100% veilig, wij doen niet aan spam.
Gratis download!


Mijn zorgethisch onderzoek naar hoe ethisch is esthetisch? Over de morele verantwoordelijkheid van huidtherapeuten

Heb jij een vraag? Laat dan een bericht achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.