Huidkliniek Utrecht behandelen roodheden


Beenvaten

Heb jij last van ontsierende beenvaten? Dit kan erg vervelend zijn! Gelukkig kunnen oppervlakkige beenvaten doeltreffend worden behandeld met de Nd:YAG laser. Deze laser produceert een geconcentreerde lichtbundel en dit licht wordt geabsorbeerd door de rode en paarse kleur (het bloed) in de benen. Vervolgens wordt de energie van de laserlichtbundel omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt het bloedvat wat resulteert in gave benen zonder blauwe, paarse of rode vaatjes! 

Beenvaatjes behandelen Utrecht huidtherapeut

Spataderen?

De twee belangrijkste soorten aderen in de benen zijn de besenreiser aderen (bezemrijsvarices) en spataderen (varices). Spataderen lopen als een dikke kabels over de benen en ontstaan uit de twee grote beenvaten: de Vena Sephena Magna (VSM) en de Vena Saphena Parva (VSP). Spataderen kunnen lichamelijke klachten geven:

  • Zwaar en vermoeid gevoel in de benen
  • Rusteloze benen (''restless legs'')
  • Gevoel van mieren over de benen
  • Vochtophoping rond de enkels (veneus oedeem)

Vertakkingen van spataderen lijken op een uitwaaiering van berkentakjes. Vandaar dat zichtbare oppervlakkige vaatjes besenreiser heten, wat het Duitse woord is voor “een bezem van berkentakken”. Medisch geven beenvaatjes geen klachten, maar cosmetisch worden deze wel vaak wel als storend ervaren.

De behandeling

De Nd:YAG laser is dé laser voor de behandeling van beenvaten. Bij de behandeling van beenvaten wordt laserlicht in een fractie van een seconde geabsorbeerd door het hemoglobine in het bloed en daar omgezet in warmte. Deze warmte verhit het bloedvat waardoor deze coaguleert, zonder het omliggende weefsel schade toe te brengen. Tijdens de  behandeling werken wij met een koelsysteem welke verwerkt is in de behandelkop van de laser. Hiermee wordt tijdens het behandelen de huid direct gekoeld om de behandeling aangenamer te maken. De behandeling voelt als speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kan de huid rood zijn van kleur en licht gezwollen. De herstelperiode kan van enkele dagen tot weken duren. Dit is afhankelijk van de dikte van de bloedvaatjes en het herstelvermogen van de huid. Krab of pulk niet aan de korstjes, dit kan tot littekenvorming leiden. Direct na de behandeling is er nog geen resultaat zichtbaar. Het lichaam heeft gemiddeld 4-8 weken nodig om de behandelde vaatjes af te breken en af te voeren. Voor het beste resultaat zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. De huidtherapeut zal tijdens het intakegesprek aangeven hoeveel behandelingen voor jou van toepassing zijn voor het beste resultaat. Gemiddeld ligt het aantal behandelingen tussen de 3 á 5 behandelingen. 

Nd:YAG laser beenvatenBeenvaten klein € 175,- (1-2enkele leasies)
Beenvaten middel € 250,- (bv. boven of onderbenen)
Beenvaten groot € 325,- (bv. gehele benen)

Adviezen

  • Het is belangrijk om vier weken voorafgaand aan de behandeling en vier weken na de behandeling de zon te vermijden en de huid te beschermen met een factor 50.
  • Onstaan er korstjes? Dan is het belangrijk dat je hier niet aan krabt of pulkt, dit kan namelijk leiden tot littekenvorming. 
  • Om een optimaal resultaat te behalen adviseren wij om een sterke doorbloeding van de huid te vermijden. Dit doet je door de eerste week niet intensief te sporten, stomen, masseren, scrubben, in de sauna te gaan en geen warm bad of douche te nemen.
Laser behandeling vaatjes Utrecht

Wil jij een gave huid?

Maak dan nu een afspraak voor een gratis intake. Het is mogelijk om zonder verwijzing van de huisarts bij ons op consult te komen. Wij zijn direct toegankelijk. Voor het maken van een afspraak verwijzen wij je door naar het online afsprakensysteem of bel naar 085 0163 646.