IPL behandeling Utrecht

IPL-flitslamp

De IPL (Intsense Pulsed Light) behandeling, ook wel lichtflitstherapie genoemd, is een zeer effectieve methode om diffuse roodheid, couperose en pigmentvlekken te verminderen of te verwijderen.

Maak een afspraak

Kom langs voor een gratis en vrijblijvende intake
IPL voor- en na

Indicaties 

  • Lentigo solaris (pigmentvlekken door overmatige blootstelling aan de zon)
  • Diffuse roodheid
  • Acne 
  • Rosacea 
  • Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH)
  • Café au-lait vlek
  • Poikiloderma van civatte
  • Huidverslapping
IPL behandeling Utrecht

De behandeling

Voordat een laserbehandeling wordt uitgevoerd, vindt er een vrijblijvend intakegesprek plaats. De huidtherapeut zal door het uitvragen van specifieke gegevens (medicatiegebruik, zongedrag, gezondheid) bepalen of je in aanmerking komt voor de behandeling.

Bij de start van de behandeling wordt het behandelgebied samen afgetekend en wordt er een gel aangebracht op de huid. Deze gel fungeert als tussenstof zodat de lichtflits de huid in wordt geleid. Tijdens de behandeling worden de ogen afgedekt met een bril om deze te beschermen tegen het laserlicht.

De flitslichten van de IPL voelen als elastiekje die tegen de huid aan springen. Voor een aangename behandeling maken wij gebruik van een speciaal koelsysteem die koude lucht blaast.

Hersteltijd laser ontharen

Hersteltijd

Er geldt een hersteltijd van 2 tot 7 dagen

Frequentie laser ontharen

Frequentie 

Gemiddeld zijn er tussen de 3 á 5 behandelingen nodig

Interval laser ontharen

Interval

Om de 4 weken vindt er een behandeling plaats

Diffuse roodheid en rosacea 

Voor de behandeling van diffuse roodheid is de IPL- uitermate geschikt. De oxyhemoglobine in de adertjes vangen de lichtflitsen op en zetten deze om in warmte. Hierdoor „smelten“ de adertjes dicht. Bij rosacea geeft het tevens ook een desinfectie aan de ontsteking. Diffuse roodheid komt voornamelijk voor op de wangen, neus en kin. Bij het ontstaan van diffuse roodheid spelen leeftijd, hormonen en erfelijkheid spelen een rol, net als de hoeveelheid blootstelling aan zonlicht. De unieke IPL-techniek maakt het mogelijk om zeer gericht fijne bloedvaatjes te effectief te kunnen behandelen. Soms wordt de Nd:YAG laser gecombineerd met de IPL-behandeling voor het verwijderen van de grotere vaatstructuren.


Pigmentvlekken door zonschade of puistjes 

Zonschade, ouderdomsvlekken of pigment na een ontsteking zijn vormen van pigment die door de IPL kunnen worden behandeld. De IPL-flitslamp reageert namelijk niet alleen op de rode kleur van een bloedcel, maar ook op de donkere kleur van een pigmentkorrel. Wanneer lichtflitsen de huid penetreren wordt het opgenomen door melanine (pigment) in een pigmentvlek. Hierbij komt warmte vrij en worden de specifieke pigmentcellen afgebroken en door het lichaam afgevoerd. Door deze opname wordt de cel kapot gemaakt en het pigment verpulverd, het 'pigmentklontje' komt los in de opperhuid. Binnen 10 dagen groeien en vervellen de pigmentvlekken uit de huid. Direct na de behandeling worden de pigmentvlekken donker van kleur, waarna ze er vervolgens binnen 10 dagen niet of minder zichtbaar worden.


Acne

De IPL-flitslamp heeft ook voordelen op een huid die gevoelig is voor acne. De warmte die vrij komt tijdens het flitsen heeft een bacteriedodende en ontstekingsremmende eigenschap. Daarnaast krimpen de ontstoken talgklieren waardoor de talgproductie wordt verminderd. Soms is er naast de ontstekingen roodheid aanwezig, dit kan ook afnemen wanneer deze behandeling wordt ingezet.

Huidverjonging
Als laatst heeft de warmte ook een positief effect op de fibroblasten in onze huid. Deze cellen worden aangezet tot het aanmaken van elastine en collageen, essentieel voor een strakkere en stevige huid. Fijne lijntjes kunnen hierdoor zachter worden en de huid zal volumineuzer ogen. Het collageen is op zijn best 3-6 maanden na de eerste behandeling. Een IPL-behandeling gericht op huidverjonging wordt ook wel IPL Photo Facial genoemd. Omdat je huid na de behandeling perfect egaal is, ideaal voor op de foto! 

Producten tegen pigment Utrecht

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid wat roder zijn. Ook kan het warmer en gevoeliger aanvoelen. Dit zijn gewenste huidreacties welke kunnen enkele uren aanhouden.
Sommige mensen ervaren een lichte zwelling die vaak onder de ogen opkomt. Ook dit is een normale huidreactie en zal vanzelf weer verdwijnen. Na de behandeling mag de huid worden gecamoufleerd met een minerale make-up, zoals onze make-up van Colorescience. 

Wanneer de IPL-flitslamp is ingezet om pigment te verminderen worden de pigment vlekken wat donkerder van kleur. Deze donkerverkleuring kan tot zo’n 10 dagen aanhouden en zal vanzelf verdwijnen. Belangrijk is dat je hier niet zelf aan gaat zitten of het proces wilt versnellen met bijvoorbeeld een scrub.

Aanbevolen wordt om 48 uur externe warmtebronnen te vermijden, denk hierbij aan een hete douche, intensief sporten, sauna of zwembad.

Herstellende creme voor na de laserbehandeling

Huidverzorging

Is de huid bij thuis komst nog erg warm? Koel dan het behandeld gebied met een koude washand. Twijfel je over de huidreactie? Neem dan altijd contact met ons op.

Wanneer de huid van nature gevoelig is, adviseren we na de behandeling de SkinTech IPLase crème. Dit is een effectieve crème die die huid kalmeert, herstelt en roodheid doet verminderen. 

Pigmentvlekken kunnen bij blootstelling aan de zon makkelijk weer terugkomen. Wees daarom op je hoede en draag altijd een hoge beschermingsfactor zoals de Melablock HSP® SPF 50 en een pigment onderdrukkende crème zoals de Blending Bleaching crème van Skintech. 

Ik krijg allemaal complimentjes en ik gebruik eigenlijk geen foundation meer. Na 2 behandelingen al zoveel resultaat!

Nicole Ekdom
IPL behandeling Utrecht

Wil jij een mooie, egale huid?

Voorafgaand aan de eerste behandeling vindt er altijd eerst een gratis intakegesprek plaats. Er wordt een huidanalyse uitgevoerd door middel van het huidanalyse apparaat de Observ. Dit apparaat maakt zichtbaar wat we met het blote oog niet kunnen zien. Hiermee kunnen we min of meer in de huid kijken en kunnen huidproblemen zichtbaar worden die nog niet aan de oppervlakte zijn. Tijdens het intakegesprek gaan we samen opzoek naar de best passende behandeling. Het eerste consult duurt gemiddeld een 30-45 minuten en is gratis en vrijblijvend.

Maak een afspraak 


Kom langs voor een gratis en vrijblijvende intake