IPL behandeling Utrecht


IPL-flitslamp

De IPL (Intsense Pulsed Light) behandeling, ook wel lichtflitstherapie genoemd, is een zeer effectieve methode om diffuse roodheid, couperose en pigmentvlekken te verminderen of te verwijderen. De IPL is perfect voor het egaliseren en verjongen van de huid op het gezicht of decolleté. 

Ik krijg allemaal complimentjes en ik gebruik eigenlijk geen foundation meer. Na 2 behandelingen al zoveel resultaat!

Nicole Ekdom
Huidkliniek Utrecht behandelen roodheden

Indicaties 

  • Lentigo solaris (pigmentvlekken door overmatige blootstelling aan de zon)
  • Diffuse roodheid
  • Acne 
  • Rosacea 
  • Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH)
  • Café au-lait vlek
  • Poikiloderma van civatte
  • Huidverslapping

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid schoongemaakt en gel aangebracht. Deze gel fungeert als tussenvloeistof voor de laser waarmee de huid wordt beschermt en het flitslicht wordt geleid. Tijdens de behandeling krijg je een klein brilletje op de ogen om deze te beschermen. De flitsen voelen als een elastiekje wat tegen de huid aantikt. In de hand krijg je een koeling, welke je kan richten op je gezicht. Dit zorgt voor de nodige afleiding en verkoeling. Voor het beste resultaat zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 3-5 behandelingen. 

Pigmentvlekken kunnen bij blootstelling aan de zon makkelijk weer terugkomen. Wees daarom op je hoede en draag altijd een hoge beschermingsfactor zoals de Melablock HSP® SPF 30 of 50 en een pigment onderdrukkende crème zoals de Blending Bleaching crème van Skintech. 

Diffuse roodheid en rosacea 

Voor de behandeling van diffuse roodheid is de IPL- uitermate geschikt. De oxyhemoglobine in de adertjes vangen de lichtflitsen op en zetten deze om in warmte. Hierdoor „smelten“ de adertjes dicht. Bij rosacea geeft het tevens ook een desinfectie aan de ontsteking. Diffuse roodheid komt voornamelijk voor op de wangen, neus en kin. Bij het ontstaan van diffuse roodheid spelen leeftijd, hormonen en erfelijkheid spelen een rol, net als de hoeveelheid blootstelling aan zonlicht. De unieke IPL-techniek maakt het mogelijk om zeer gericht fijne bloedvaatjes te effectief te kunnen behandelen. Soms wordt de Nd:YAG laser gecombineerd met de IPL-behandeling voor het verwijderen van de grotere vaatstructuren.

Pigmentvlekken door zonschade of puistjes 
Bij de behandeling van pigmentvlekken penetreert de lichtbundel van de IPL-flitslamp de huid waardoor het pigment in de vlek wordt opgenomen. Door deze opname wordt de cel kapot gemaakt en het pigment verpulverd, het 'pigmentklontje' komt los in de opperhuid. Binnen 10 dagen groeien/vervellen de pigmentvlekken eruit. Direct na de behandeling worden de pigmentvlekken eerst donker van kleur, waarna ze er vervolgens binnen 10 dagen eruit groeien/vervellen.


Acne
Door middel van de IPL wordt de haarschacht in de huid verwarmt en hiermee worden de bacteriën in de talgklier gedood. Ook krimpen de ontstoken talgklieren door lichtflitsen waardoor overproductie talgproductie wordt verminderd. Dit maakt de IPL-behandeling een zeer effectieve behandeling voor de aanpak van ontstekingen en roodheden.

Huidverjonging
De warmte van de IPL zorgt voor een stimulans aan de fibroblasten om meer elastine en collageen aan te maken in de huid. De huid wordt na de behandeling strakker, de structuur verbeterd en fijne lijntjes worden minder. Het collageen is op zijn best 3-6 maanden na de eerste behandeling. Een IPL-behandeling gericht op huidverjonging wordt ook wel IPL Photo Facial genoemde. Omdat je huid na de behandeling perfect egaal is, ideaal voor op de foto! 

Pigmentvlekken behandelen Utrecht

Na de behandeling

Na afloop kan de huid enige tijd rood zijn (door middel van de warmteontwikkeling in de huid) en kan deze wat gevoeliger aanvoelen. Er is een mogelijkheid tot zwelling. Dit komt voornamelijk voor als er onder de ogen (op de coontjes van de wangen) wordt behandeld. Houd er rekening mee dat als je veel pigmentvlekjes hebt, de huid daar eerst donkerder wordt van kleur. Vervolgens vervellen de donkere pigmentvlekjes eraf. Mochten er kleine korstjes ontstaan dan is het belangrijk dat deze zo lang mogelijk blijven zitten voor het mooiste eindresultaat. De eerste 4 weken is de huid gevoeliger voor zonlicht. Daarom is het van belang om de voorgeschreven verzorgingsproducten te gebruiken waaronder een hoge beschermingsfactor. 

Huidverzorgingsproducten pigmentgevoelige huid


Wil jij een mooie egale huid?

Stuur dan een e-mail of laat je telefoonnummer achter. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.