Kalknagels behandelen Utrecht

Kalknagels

Door middel van lasertherapie kunnen kalknagels effectief worden behandeld 

Maak een afspraak

Kom langs voor een vrijblijvende intake
Kalknagels behandelen Utrecht


Heb jij last van witgele, groene of  bruine verkleuring aan het uiteinde van je nagels? Is jouw nagel dik, ruw en brokkelig? Dan heb je waarschijnlijk een kalknagel, ook wel schimmelnagels genoemd. Meestal gaat het om de teennagels, maar ook de vingernagels kunnen zijn aangetast.

Door middel van lasertherapie kunnen kalknagels effectief worden behandeld. De energie van het laserlicht wordt afgegeven in de nagelplaat waar het zich om zet in warmte. Hierdoor wordt de schimmel in de nagel gedood. De verhitting van het nagelbed kan kort voor een onaangenaam gevoel zorgen. Echter werken wij met de Zimmer cryo 7 luchtkoeling waardoor het onaangename gevoel sterk wordt vermindert.

De zomerperiode is een gunstige tijd voor het behandelen van kalknagels. Dit komt omdat de schoenen in deze periode droger zijn en nagels sneller groeien, waardoor de schimmel sneller kan uitgroeien. 

Twijfel je of je een kalknagel hebt of toch een andere nagelaandoening?

Voor de zekerheid kan je een fungustest laten uitvoeren. Zo weet je zeker dat je start met de juiste behandeling (anti-schimmelbehandeling) en bijvoorbeeld niet lijdt aan psoriasisnagels. Dit is namelijk soms lastig van elkaar te onderscheiden. 

Kalknagels behandelen Utrecht

De behandeling

Bereid je nagel voor door voorafgaand aan de laserbehandeling een medisch pedicure te bezoeken. Door de nagel dun te laten frezen kan het laserlicht zo optimaal zijn werk doen. De laserbehandeling vindt iedere 4 weken plaatst. Gemiddeld zijn er tussen de 4-6 behandelingen nodig. De hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van de ernst van de schimmelinfectie. De teennagels met de schimmelinfectie moeten uitgroeien, pas daarna is het resultaat zichtbaar. 

Alexandrite laser

Tips

  • Tijdens de behandelingen raden wij aan om de Funghi clear spray te gebruiken voor het het snel laten uitgroeien van de schimmel. Voor de verzorging van de nagels raden wij ten zeerste aan om Dadi oil aan te schaffen. Beide producten zijn bij ons te koop. 
  • Voorafgaand de behandeling moeten de nagels zo dun mogelijk zijn. Ga hiervoor naar een medisch pedicure. 
  • Draag tijdens de behandeling geen nagellak 
  • Droog je voeten en tenen goed af na de douche 
  • Als je eenmaal last hebt van kalknagels dan is er een kans op een herbesmetting aanwezig. Was daarom je sokken op zestig graden en trek iedere dag een schoon paar aan. Neem ook schone sokken mee na de praktijk voor na de laserbehandeling.
  • Kijk thuis na welke spullen allemaal besmet kunnen zijn en gooi dit weg. Denk aan een douchemat etc. 
  • Kalknageldruppels met glycerine en teatree hebben een positieve beïnvloeding op de laserbehandeling. Dit zorgt ervoor dat de nagels niet uitdrogen.
  • Gebruik dagelijks miconazolpoeder totdat de schimmel volledig uit de nagel gegroeid is. 
  • Loop niet op blote voeten maar draag in openbare ruimtes altijd slippers om zo een nieuwe infectie te voorkomen.
  • Heb geduld! Doordat de nagel moet uitgroeien is het resultaat van de laserbehandeling zichtbaar na 8 á 12 maanden. 
Pigment behandeling Utrecht

Op naar een gezonde nagel

Het hebben van kalknagels kan vervelend zijn. Loop er daarom niet langer mee rond! Maak een eenvoudig een afspraak en krijg weer gezonde nagels. 

Maak een afspraak


Kom langs voor een gratis en vrijblijvende intake