Kalknagels behandelen Utrecht


Kalknagels 

Heb jij last van witgele, groene of  bruine verkleuring aan het uiteinde van je nagels? Is jouw nagel dik, ruw en brokkelig? Dan heb je waarschijnlijk een kalknagel, ook wel schimmelnagels genoemd. Meestal gaat het om de teennagels, maar ook de vingernagels kunnen zijn aangetast.

Door middel van lasertherapie kunnen kalknagels effectief worden behandeld. De energie van het laserlicht wordt afgegeven in de nagelplaat waar het zich om zet in warmte. Hierdoor wordt de schimmel in de nagel gedood. De verhitting van het nagelbed kan kort voor een onaangenaam gevoel zorgen.

De laserbehandeling vindt iedere 4 weken plaatst. Gemiddeld zijn er tussen de 4-6 behandelingen nodig. De hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van de ernst van de schimmelinfectie. De teennagels met de schimmelinfectie moeten uitgroeien, pas daarna is het resultaat zichtbaar. 

Pigment behandeling Utrecht

Tips

  • Bereid je nagel voor door voorafgaand aan de laserbehandeling een medisch pedicure te bezoeken. Door de nagel dun te laten frezen kan het laserlicht zo optimaal zijn werk doen. 
  • Draag geen nagellak tijdens de behandeling
  • Droog je voeten en tenen goed af na de douche 
  • Was je sokken op zestig graden en trek iedere dag een schoon paar aan. 
  • Gebruik dagelijks miconazolpoeder totdat de schimmel volledig uit de nagel gegroeid is. 
  • Loop niet op blote voeten maar draag in openbare ruimtes altijd slippers om zo een nieuwe infectie te voorkomen.
  • Heb geduld! Doordat de nagel eerst moet uitgroeien is het resultaat zichtbaar na 8 á 12 maanden. 
Laser ontharen Utrecht

Op naar een gezonde nagel

Het hebben van kalknagels kan vervelend zijn. Loop er daarom niet langer mee rond! Maak een eenvoudig een afspraak en krijg weer gezonde nagels.