Coagulatie of curettage

Coagulatie of curettage

Een veilige en doeltreffende manier om goedaardige huidaanhangsels te verwijderen

Maak een afspraak

Kom langs voor een vrijblijvende intake
Xanthelasma behandelen Utrecht

Op de huid kunnen verschillende huidaanhangsels/oneffenheden ontstaan, ze zijn vaak verheven en kunnen huidkleurig of donker van kleur zijn. Deze zijn eenvoudig te verwijderen, door middel van coagulatie of curettage. Dit is een veilige en doeltreffende manier om goedaardige huidbultjes weg te halen. Plekjes worden zeer nauwkeurig verwijderd zonder de gezonde, omliggende huid te beschadigen.

Heb je last van een goedaardig huidaanhangsel en wil je deze graag laten behandelen? Dan is een coagulatie of curettage behandeling een goede optie voor jou!

Gratis huidanalyse dmv Observ

Huidaandoeningen die kunnen worden behandeld

  • Fibromen (steelwratjes)
  • Verruca seberrhoica (ouderdomswratjes)
  • Dermatofibromen/wild vlees
  • Dermatosis papulosa nigra
  • Spider neavi (bloedblaasjes)
  • Talgklier hyperplasie
Blij en tevreden klant Van Dinteren Clinics
Jarenlang heb ik een bultje gehad op mijn neusvleugel. Na de behandeling met elektrocoagulatie is deze volledig verdwenen. Ik ben superblij met het resultaat! 

Connie

De behandeling

Goedaardige huidoneffenheden kunnen worden weggehaald door middel van stroom, dit heet coaguleren. Het uiteinde van deze naald geeft stroom aan de huid. Het puntje van deze naald is zo klein waardoor we heel precies en veilig kunnen werken. Tevens kan er worden gekozen als behandelmethode voor curettage. Hierbij worden oppervlakkige onregelmatigheden met een steriel en scherp metalen ringetje (curette) weg geschraapt. Voor curettage wordt vaker gekozen als het huidaanhangels wat groter is. 

Voorafgaand aan de behandeling wordt er een verdovende vloeistof aangebracht op de huid. Maar de behandeling is niet geheel pijnvrij. Wel is het goed om te onthouden dat de behandeling maar van korte duur zal zijn! 

Als de huid volledig hersteld is, is de huid helemaal gezond. Het kan zijn dat de huidverhevenheid door erfelijk aanleg of andere gevoeligheden terug komen. Een behandeling is dan weer mogelijk.

Resultaten: 

  • Geen onprettige verhevenheden meer op de huid! 
  • Geen irritatie meer bij bh-sluiting of andere kledingranden 
  • Vrijwel onmiddellijk resultaat 

Huidverzorgingsproducten bij coagulatie of curettage behandeling

Curettage en coagulatie Van Dinteren Clinics

Na de behandeling

Op het behandeld gebied kan een korstje ontstaan. Tevens kan de huid enige tijd rood zijn (dmv de warmteontwikkeling in de huid) en kan deze wat gevoeliger aanvoelen. Mocht er een korstje ontstaan is het belangrijk om deze zo lang mogelijk te laten zitten. Krab deze er dus niet af! Hoe langer het korstje op de huid blijft zitten, hoe mooier het resultaat. 

De eerste 6-8 weken is de huid gevoeliger voor zonlicht. Daarom is het van belang om de voorgeschreven verzorgingsproducten te gebruiken waaronder een hoge beschermingsfactor. 


Laser ontharen mannen Utrecht

Superfijne service, goede adviezen en een gezellig tijd gehad!

Kennan
Verwijderen steelwratten Utrecht

Op naar een gave huid! 

Het hebben van goedaardige huidafwijkingen kan soms storend zijn. Loop er daarom niet langer mee! Maak een eenvoudig een afspraak en krijg snel een gave en stralende huid. 

Maak een afspraak


Kom langs voor een gratis en vrijblijvende intake