keratosis pilaris behandelen Utrecht


Keratosis pilaris

Bij keratosis pilaris ontstaan er kleine ruwe, rode bobbeltjes op plekken waar haartjes uit de huid komen. Dit lijkt op kippenvel. De aandoening is vooral aanwezig op de bovenarmen, bovenbenen en billen en kan soms ook in het gezicht voorkomen. 

De precieze oorzaak van keratosis pilaris is onbekend, maar de afwijking wordt vaak gezien bij mensen met aanleg om allergisch te reageren (waaronder astma en hooikoorts). De huidaandoening ontstaat meestal op jonge leeftijd en de hoeveelheid verschilt ook van persoon tot persoon. Keratosis pilaris is een familiaire huidaandoening, de kans is daarom groot dat je het ontwikkelt als het in je familie voorkomt. 

Keratosis pilaris is goed te behandelen door middel van peelings, zoals bijvoorbeeld onze salicylzuurpeeling met retinol. Tevens kan je zelf thuis producten gaan gebruiken om de bultjes te verminderen of te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een exfoliant en een goede creme. Hoe droger de huid namelijk is, hoe meer last je er van zult hebben. Tijdens het intakegesprek zullen we je hier alles over vertellen. Lees hier voor meer informatie over de peelings.

Maak een afspraak


Kom langs voor een gratis en vrijblijvende intake acne
keratosis pilaris behandelen Utrecht

Op naar een gave huid! 

Niemand blijft graag rondlopen met een huidprobleem. Maak daarom snel een afspraak voor een gratis intake. Wij helpen je graag van de keratosis pilaris af.