Gerstekorrels verwijderen Utrecht

Gerstekorrels

Gerstekorrels (ook wel milia's genoemd), zijn harde witte bultjes die voornamelijk voorkomen rondom de ogen, ooglid en op de wangen. De witte bultjes gaan niet uit zichzelf weg maar zijn goed door te verwijderen door de huidtherapeut.


Maak een afspraak

Kom langs voor een vrijblijvende intake
Gerstekorrels verwijderen Utrecht

Gerstekorrels zijn goed te verwijderen door middel van een acnebehandeling. Hierbij worden de gerstekorrels ingeprikt met een naaldje en geledigd. Om recidief te voorkomen wordt er geadviseerd om na afloop een peeling aan te brengen.

Milia’s zijn kleine witte harde bultjes die te herkennen zijn aan hun witte kleur. Ze komen bij zowel mannen als vrouwen voor en gaan vaak niet vanzelf weg. Ze ontstaan doordat de afvoergangen van talg- of de eccriene zweetklieren verstopt raken. Deze verstopping vind in het bovenste gedeelte van de zweetklier plaats, vandaar dat de milia oppervlakkiger gelegen zijn.

Veelal wordt gedacht dat deze kleine cysten gevuld zijn met talg, maar dit is niet het geval. Ze zijn gevuld met keratine, hoornschilfers afkomstig van de epitheellaag van de talg- en zweetklieren. Het is daarom echt een ander beeld dan de acne laesies.

Deze verstoppingen kunnen plots ontstaan zonder duidelijke reden. Wel zien we vaker dat wanneer de huid beschadigd is geraakt de afvoergangen om die reden geblokkeerd raken. De bekleding (epitheelwand) van de talg- en zweetklieren blijft zich wel voortdurend vernieuwen met hoornschilfers. Wanneer deze geen kant op kunnen hopen ze op en vormen ze een cyste.

Voordat de huid goed is gedesinfecteerd maken wij met behulp van een naaldje de verstopping open en halen heel voorzichtig het keratine uit de huid. Naderhand is de milia meteen niet meer te zien en geneest de huid snel.

Gerstekorrels verwijderen Utrecht

Thuisadviezen

  • Probeer niet zelf de gerstekorrels te verwijderen. Dit beschadigd de huid vaak alleen maar meer. Er is kans op littekenweefsel en het duurt langer voordat de huid geneest.
  • Goede huidverzorging is belangrijk voor het optimaal onderhouden van de huid. Voldoende hydratatie maar ook exfoliatie kan ervoor zorgen dat er minder verstoppingen ontstaan.

Rebecca Hieselaar huidtherapeut bij Van Dinteren Clinics

Op naar een gave huid! 

Het hebben van gerstekorrels kan soms vervelend zijn. Loop er daarom niet langer mee rond en maak een afspraak om deze eenvoudig en effectief te laten verwijderen. 

Maak een afspraak


Kom langs voor een gratis en vrijblijvende intake