Melasma behandelen

Zwangerschapsmasker

Heb je last van een zwangerschapsmasker? Dan is Benebellum® behandeling de oplossing! 

Maak een afspraak

Kom langs voor een vrijblijvende intake
Benebellum peel

Een veel voorkomende vorm van hyperpigmentatie is het zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd. Dit wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen. De hormonen oestrogeen en progesteron zorgen ervoor dat de cellen in het gezicht meer pigment aanmaken, waardoor (donker)bruine vlekken kunnen ontstaan. Bij een zwangerschapsmasker zijn deze vlekken meestal te zien op het voorhoofd, de jukbeenderen, rondom de ogen, op de bovenlip en de kin.

Zoals voor veel dingen, geldt ook voor een zwangerschapsmasker: voorkomen is beter dan genezen. En in dit geval is er eigenlijk maar één manier. Ook al ben je de grootste zonaanbidder, blijf in de schaduw, draag een pet of hoed en smeer het gezicht altijd in met SPF 50. Mocht je toch vlekken hebben gekregen van het zwangerschapsmasker dan hebben wij de behandeling om de oppervlakkige pigmentvlekken weer te verwijderen. 

Onze wetenschappelijk onderbouwde behandeling is specifiek gericht op het behandelen van complexe pigmentsoorten. Dit is een resultaatgerichte behandeling met thuisproducten. Deze behandeling is veilig voor zowel een lichte als donkere huid.

Resultaat Benebellum peeling Van Dinteren Clinics

Wat is een zwangerschapsmasker?

  Deze vorm van pigmentatie kan door veel verschillende factoren worden getriggerd. De meest bekende hierin zijn hormonen, maar denk ook aan (kunstmatige) UV-straling, genen en anticonceptie. Toch zien wij vaak dat het tijdens de zwangerschap tot uiting komt, vandaar de naam. Een zwangerschapsmasker is een complexe aandoening waarbij pigmentcellen te veel pigment aanmaken. Dit kan de epidermis en de dermis donker kleuren door het samenklonteren van deze pigmentcellen. Wij behandelen het zwangerschapsmasker effectief door middel van de Benebellum peelings. Hierbij wordt het oppervlakkige pigment in huid huid vermindert.

De behandeling

  Voorafgaand aan de peeling kuur begin je met het gebruiken van de producten van de Benebellum-lijn. Tijdens een behandelsessie wordt de huid eerst gereinigd, vervolgens wordt er door middel van de microneedling techniek de Tx Solution aangebracht in de huid. Vervolgens wordt de huid afgetekend in symmetrische vlakken. De huid is nu klaar om behandeld te worden met de Lumpeel Cosmo of de Lumpeel. Afhankelijk van de reactie van de huid wordt er bekeken hoeveel lagen op de huid kunnen worden aangebracht.

  De meest voorkomende vorm van hyperpigmentatie is de epidermale (oppervlakkige) vorm, waarbij het pigment (melanine) is verspreid over de epidermis. Bij dit type hyperpigmentatie is een oppervlakkige behandeling met een AHA-peeling (Lumpeel Cosmo) meestal al effectief. Heb je een gemengde of dermale (diepliggende) vorm van hyperpigmentatie, dan zal een wat intensievere behandeling met een TCA-peeling (Lumpeel) gewenst zijn.

  Er zijn minimaal twee behandelingen nodig met een interval van 4 weken om het gewenste resultaat te behalen. Daarnaast is het belangrijk om de producten van de Benebellum-lijn te blijven gebruiken om een terug keer van het pigment te voorkomen.

Zie in deze video hoe de Benebellum behandeling in zijn werk gaat

Effectieve werking

  Jarenlang onderzoek naar de oorzaak en behandeling van hyperpigmentatie en melasma heeft de effectiviteit van de ingrediënten in de Benebellum behandeling aangetoond: 
  • Tranexaminezuur is een aminozuur dat een ‘lightening’ effect geeft en roodheid door vaatingroei vermindert.
  • Hexylresocinol is een organische stof die pigmentaanmaak afremt, een ontstekingsremmende werking en een pijnstillend effect heeft.
  • Vitamines A, C en E zijn sterke antioxidanten die ontstekingsremmend werken en celvernieuwing, wondgenezing en collageenvorming stimuleren. Ook wordt pigmentaanmaak afgeremd door toepassing op de huid van hooggeconcentreerde vitamine 
  • Blauwlichtfilter beschermt de huid tegen de schadelijke invloed van HEV (High Energy Visible)-licht dat bijvoorbeeld door beeldschermen wordt geproduceerd en een groot aandeel (8x meer dan uva/uvb/uvc) heeft in het ontstaan van schade aan de huid door licht.
Benebellum producten

Huidverzorging bij pigment

Colorescience te koop bij Van Dinteren Clinics in Utrecht

Thuisadviezen

  • Gebruik dagelijks een SPF met minimaal factor 30. Let hierbij op dat er een UVA, UVB, HEVL en IR-A filter inzit. Dit is belangrijk om de huid ook te beschermen tegen blauw kunstlicht en infraroodlicht. Breng de SPF aan op de huid voorgaand aan dat deze wordt blootgesteld aan de zon en herhaal dit meermaals. De Melablock SPF 50 van SkinTech beschermt tegen al het bovengenoemde en is ideaal voor dagelijks gebruik
  • Pigmentremmende producten kunnen er voor zorgen dat er geen nieuw pigment bij komt. De producten van de Benebellum lijn zijn hiervoor zeer geschikt. Hoge concentraties vitamine C, retinol en producten met tranexaminezuur spelen een rol in het verlichten van pigment.
  • Pas op met thuismiddeltjes! Sommigen sites beweren dat met een huis gemaakt middel je de huid kan bleken. Vaak is dit een combinatie van citroen en verschillende kruiden. Helaas kan dit te agressief zijn en de huid juist uitdrogen of juist vlekken maken op de huid. 
  • Wil je de huid graag camoufleren met een foundation? Gebruik dan een minerale make-up. De minerale producten van Colorescience sluiten de huid niet af en verzorgen de huid. Daarnaast zijn ze uitstekend in te zetten voor na de behandeling bij de huidtherapeut. De Sunforgettable® Total Protection™ FLEX SPF 50 is perfect iin te zetten bij pigmentproblemen en zorg voor een egale teint met natuurlijke dekking.
Zwangerschapsmasker behandelen Utrecht

Op naar een gave huid! 

Het hebben van pigmentvlekken kan soms als storend worden ervaren. Er is een oplossing voor! Maak een afspraak en we maken samen een plan om jouw pigment de baas te zijn. 

Maak een afspraak


Kom langs voor een gratis en vrijblijvende intake