Huidkliniek Utrecht behandelen roodheden


Couperose 

Heb jij last van couperose of diffuse roodheid? Dit kan erg vervelend zijn! Couperose of diffuse roodheid zijn gesprongen haarvaatjes die worden veroorzaakt door zonschade of huidveroudering maar kunnen ook erfelijk zijn bepaald. Vaak komt couperose voor op het gelaat, decolleté en/of de hals. De vaatjes zijn niet zinvol omdat ze weinig zuurstofrijk bloed bevatten. Voor het lichaam zijn deze vaatjes dus niet meer van nut, echter kan couperose soms als cosmetisch storend worden ervaren. Met de Nd:YAG laser of IPL kunnen wij de rode kleur in de huid uitstekend behandelen.


Nd:YAG laser

IPL-flitslamp

Dermapen
Huidkliniek Utrecht behandelen roodheden

Indicaties

 • Couperose
 • Diffuse roodheid 
 • Rosacea 
 • Neavus flammeus (wijnvlek)
 • Venous lake (bloedblaasje op de lip)
 • Cherry angiomas (kersenwratjes)
 • Rode- en blauwebeenvaatjes
 • Poikiloderma van civatte (verkleuring in de hals)

De behandeling

De Nd:YAG laser wordt voornamelijk toegepast bij couperose waarbij de vaatjes duidelijk zichtbaar zijn en bijDe Nd:YAG laser wordt voornamelijk toegepast bij beenvaatjes en couperose waarbij de vaatjes duidelijk zichtbaar zijn. De IPL-behandeling wordt voornamelijk toegepast bij de behandeling van wijnvlekken, rosacea en zonschade. 

Bij het behandelen van bloedvaatjes wordt laserlicht of IPL in een fractie van een seconde geabsorbeerd door het hemoglobine in het bloed en daar omgezet in warmte. Deze warmte verhit het bloedvat waardoor deze coaguleert, zonder het omliggende weefsel schade toe te brengen.

Tijdens de behandeling werken wij met een koelsysteem verwerkt in de behandelkop van de laser. Hiermee wordt tijdens het behandelen de huid direct gekoeld om de behandeling aangenamer te maken. De behandeling voelt als speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kan de huid rood zijn van kleur en licht gezwollen. De herstelperiode kan van enkele dagen tot twee weken duren. Dit is afhankelijk van de dikte van de bloedvaatjes en het herstelvermogen van de huid. Krab of pulk niet aan de korstjes, dit kan tot littekenvorming leiden. Direct na de behandeling is er nog geen resultaat zichtbaar. Het lichaam heeft gemiddeld vier weken nodig om de behandelde vaatjes af te breken en af te voeren. Voor het beste resultaat zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. De huidtherapeut zal tijdens het intakegesprek aangeven hoeveel behandelingen voor jou van toepassing zijn voor het beste resultaat. Gemiddeld ligt het aantal behandelingen tussen de 3 á 5 behandelingen. 

Adviezen

 • Het is belangrijk om vier weken voorafgaand aan de behandeling en vier weken na de behandeling de zon te vermijden en de huid te beschermen met een factor 50.
 • Onstaan er korstjes? Dan is het belangrijk dat je hier niet aan krabt of pulkt, dit kan namelijk leiden tot littekenvorming. 
 • Om een optimaal resultaat te behalen adviseren wij om een sterke doorbloeding van de huid te vermijden. Dit doet je door de eerste week niet intensief te sporten, stomen, masseren, scrubben, in de sauna te gaan en geen warm bad of douche te nemen.
Beste huidkliniek van Utrecht

Op naar een gave huid! 

Het is mogelijk om zonder verwijzing van de huisarts bij ons op consult te komen, want wij zijn direct toegankelijk. Voor het maken van een afspraak voor een intake of een behandeling verwijzen wij u naar het online afsprakensysteem. Dit is een eenvoudige tool die u kunt vinden op de website bij de oranje of beige knoppen met: 'Maak een afspraak hier'. Loopt niet meer langer rond met een rode huid of storende vaatjes op de huid.